Τηλεπικοινωνιακά αποτελέσματα πίεσαν τη Wall

Τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου των εταιριών Ericsson, Lucent και Worldcom πίεσαν τους βασικούς δείκτες της Wall Street και οδήγησαν σε υπολογίσιμες απώλειες τον Dow, και κυρίως τον Nasdaq.

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς οι πιέσεις στις τηλεπικοινωνιακές μετοχές, λόγω δυσμενών αποτελεσμάτων, συνεχίστηκαν ως το τέλος της συνεδρίασης της Δευτέρας

Η Ericsson, πέραν του ότι ”δεν περιμένει επιστροφή στην κερδοφορία μέσα στο 2002”, ανακοίνωσε μεγαλύτερες του αναμενομένου απώλειες α΄ τριμήνου, καθώς και δημόσια εγγραφή για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, κάτι που εκτιμάται ότι θα αποδυναμώσει τους εν κυκλοφορία τίτλους.

Απογοητευτικά αποτελέσματα, που περιλαμβάνουν πτώση κερδών κατά 40% και περικοπές 6.000 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε η κατασκευάστρια τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Lucent, ενώ και η προμηθεύτρια τηλεφωνικών υπηρεσιών, Worldcom, η οποία αναθεώρησε αρνητικά τις προβλέψεις της για κέρδη και έσοδα το τρέχον έτος.

Στις 1.758 μονάδες βρέθηκε ο Nasdaq, έχοντας χάσει το 2,13% της αξίας του, ενώ πτώση κατά 1,18% κατέγραψε ο Dow, στις 10.136 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v