Με σημαντικές απώλειες ο Nasdaq

Σημαντική υποχώρηση καταγράφει ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, κυρίως λόγω των πιέσεων που ασκούνται στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εταιριών Ericsson, Lucent και Worldcom.

Τις απώλειές τους διευρύνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street και κυρίως ο Nasdaq, όπου καταγράφονται σημαντικές πιέσεις στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, μετά τα δυσμενή αποτελέσματα, που ανακοίνωσαν Ericsson, Lucent και Worldcom.

Η Ericsson, πέραν του ότι ”δεν περιμένει επιστροφή στην κερδοφορία μέσα στο 2002”, ανακοίνωσε μεγαλύτερες του αναμενομένου απώλειες α΄ τριμήνου, καθώς και δημόσια εγγραφή για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, κάτι που αναμένεται να αποδυναμώσει τους εν κυκλοφορία τίτλους.

Απογοητευτικά αποτελέσματα, που περιλαμβάνουν πτώση κερδών κατά 40% και περικοπές 6.000 θέσεων εργασίας ανακοίνωσε και η κατασκευάστρια τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Lucent, όπως και η προμηθεύτρια τηλεφωνικών υπηρεσιών, Worldcom, η οποία αναθεώρησε αρνητικά τις προβλέψεις της για κέρδη και έσοδα το τρέχον έτος.

”To rebound των τηλεπικοινωνιών είναι 2-3 τρίμηνα μακριά” ισχυρίζονται τώρα οι αναλυτές, περιγράφοντας το δυσοίωνο μέλλον του κλάδου.

Στις 1.754 μονάδες κινείται τώρα ο Nasdaq, υποχωρώντας κατά 2,36%. Πτωτικά κατά 0,88% διαμορφώνεται και ο Dow, στο επίπεδο των 10.165 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v