Χαμηλότερα ο Nasdaq, λόγω τηλεπικοινωνιών

Αρνητικά πρόσημα χαρίζουν στους βασικούς δείκτες της Wall Street αποτελέσματα από την Ericsson, τη Lucent, τη Worldcom, αλλά και την 3M. Σημαντικές οι πιέσεις στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο.

Με αρνητικά πρόσημα ξεκίνησαν τη συνεδρίαση της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες της Wall Street, εν μέσω εταιρικών αποτελεσμάτων, που αναμένεται να επηρεάσουν τις συνεδριάσεις και αυτής της εβδομάδας.

Η Ericsson, ανακοίνωσε μεγαλύτερες του αναμενομένου απώλειες α΄ τριμήνου, καθώς και δημόσια εγγραφή για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, αποδυναμώνοντας τους εν κυκλοφορία τίτλους. Η σουηδική εταιρία ανακοίνωσε ακόμη, ότι δεν περιμένει επιστροφή στην κερδοφορία μέσα στο 2002.

Μεγαλύτερες απώλειες εμφάνισε και η κατασκευάστρια τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Lucent, ενώ ο provider τηλεφωνικών υπηρεσιών, Worldcom, τροποποίησε αρνητικά τις εκτιμήσεις του για κέρδη κατά το τρέχον έτος.

Αντίθετα, η 3M ανακοίνωσε ελαφρά καλύτερα των προσδοκιών αποτελέσματα α΄ τριμήνου, κάτι που, όπως εκτιμούν οι αναλυτές, ενδέχεται να επηρεάσει θετικά τον Dow Jones, στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Ο βιομηχανικός δείκτης κινείται στις 10.233 μονάδες και το -0,22%.

Πτωτικά κατά 1,27% διαμορφώνεται ο Nasdaq στο επίπεδο των 1.774 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v