Εταιρικά αποτελέσματα βρέθηκαν στο δρόμο της Wall

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε ο Dow Jones πιεσμένος από τα αποτελέσματα της Dupont και της Exxon, ενώ χαμηλότερα οδήγησαν για δεύτερη ημέρα το Nasdaq τα αποτελέσματα της Ericsson και της Worldcom. ”Κατά” της αύξησης των κρατικών εγγυήσεων για τις καταθέσεις τάχθηκε ο Α. Γκρίνσπαν.

Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, εν μέσω δυσμενών εταιρικών αποτελεσμάτων, τόσο για το Nasdaq, τον οποίο επηρέασαν οι ανακοινώσεις που έκαναν την Δευτέρα η Ericsson και η Worldcom, όσο και για το Dοw, που πιέστηκε από... φρέσκες ειδήσεις.

Τα κέρδη που ανακοίνωσε για το α΄ τρίμηνο η εταιρία χημικών Dupont, δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές, οι οποίοι περίμεναν καλύτερες επιδόσεις από 55 σεντς ανά μετοχή.

Επίσης, η Exxon Mobil, ανακοίνωσε χειρότερα του αναμενομένου αποτελέσματα α΄ τριμήνου. Αναλυτικότερα, τα κέρδη της εταιρίας ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 31 σεντς, ενώ οι προβλέψεις έκαναν λόγο για 39 (71 το αντίστοιχο περσινό διάστημα).

Εξάλλου, ”κατά” της αύξησης των κρατικών εγγυήσεων για τις καταθέσεις τάχθηκε σε ομιλία του ενώπιον της οικονομικής επιτροπής του Κογκρέσου ο πρόεδρος της FED, Α. Γκρίνσπαν.

Στις 10.089 μονάδες έκλεισε ο Dow Jones, έχοντας καταγράψει απώλειες κατά 0,47%, ενώ πτωτικά ολοκλήρωσε την ημέρα και ο τεχνολογικός Nasdaq, στις 1.730 μονάδες και το -1,61%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v