”Μουντό” το σκηνικό στη Wall

Τα σημερινά εταιρικά αποτελέσματα από Exxon και Dupont ”ποδηγετούν” το Dow, ενώ τα χθεσινά από Ericsson και Worldcom, εξακολουθούν να πιέζουν έντονα το Nasdaq. Κατά της αύξησης των κρατικών εγγυήσεων για τις καταθέσεις των πολιτών τάχθηκε ο Α. Γκρίνσπαν.

Σε αρνητικό κλίμα κινούνται αυτή την ώρα οι βασικοί δείκτες της Wall Street, καθώς εταιρικά αποτελέσματα δεν επιτρέπουν στον Dow να περάσει σε θετικό έδαφος, ενώ τα χθεσινά αποτελέσματα από Ericsson και Worldcom εξακολουθούν να επηρεάζουν αρνητικά το Nasdaq.

Σήμερα, η Exxon Mobil, ανακοίνωσε χειρότερα του αναμενομένου αποτελέσματα α΄ τριμήνου. Αναλυτικότερα, τα κέρδη της εταιρίας ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 31 σεντς, ενώ οι προβλέψεις έκαναν λόγο για 39 (71 το αντίστοιχο περσινό διάστημα).

Κέρδη ανακοίνωσε για το α΄ τρίμηνο η εταιρία χημικών Dupont, κάτι που δεν ικανοποίησε τους αναλυτές, οι οποίοι περίμεναν καλύτερες επιδόσεις από 55 σεντς ανά μετοχή.

”Αυτά τα αποτελέσματα δεν είναι ικανά να μας δώσουν κατεύθυνση”, σχολιάζουν για το κλίμα της συνεδρίασης αμερικανοί αναλυτές.

Εξάλλου, σε ομιλία του ενώπιον της οικονομικής επιτροπής του Κογκρέσσου για το θέμα των κρατικών εγγυήσεων στις καταθέσεις, ο Α. Γκρίνσπαν εξέφρασε την αντίθεσή του στην αύξηση του ποσού των εγγυήσεων από 100.000 δολ. σε 130.000 δολ., αφού αυτό ” δεν θα συμβάλλει στη σταθερότητα της αγοράς και θα αποτρέπει τους επενδυτές από την ανάληψη ρίσκου”.

Στο -0,05% κινείται τώρα ο βιομηχανικός Dow, στις 10.131 μονάδες, ενώ πτωτικά κατά 0,97% διαμορφώνεται ο Nasdaq, στις 1.741 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v