Ευχάριστη έκπληξη στη Wall από εταιρίες Internet

Τα θετικά αποτελέσματα από τις εταιρίες διαδικτύου, Amazon και Expedia οδηγούν σε άνοδο το Nasdaq, γεγονός που δημιουργεί θετικό κλίμα και στο Dow. Ωστόσο, απρόσμενη πτώση εμφάνισαν το Μάρτιο οι παραγγελίες διαρκών αγαθών, ενώ πτωτικά κινήθηκαν και οι πωλήσεις νέων κατοικιών.

Σε θετικό έδαφος παραμένουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων από τις ”internetικές” Amazon και Expedia.

Συγκεκριμένα, σημαντικά καλύτερα ήταν τα αποτελέσματα από τη διαδικτυακή εταιρία διοργάνωσης ταξιδίων, Expedia, η οποία ανακοίνωσε κέρδη της τάξης των 46 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές περίμεναν κέρδη ως τα 26 σεντς.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσαν επίσης για την αγορά τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της Amazon, η οποία εκτός του ότι εμφάνισε σημαντικά μικρότερες από τις αναμενόμενες απώλειες, προέβλεψε υψηλότερα των προσδοκιών έσοδα, τόσο για το β΄ τρίμηνο, όσο και για ολόκληρο το 2002.

Απρόσμενη ήταν όμως η πτώση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών που για το μήνα Μάρτιο ανακοινώθηκαν μειωμένες κατά 0,6%, απογοητεύοντας τους αναλυτές, που ανέμεναν άνοδο κατά 0,5%, ως συνέχεια των επιδόσεων του Φεβρουαρίου (+2,7%).

Πτωτικά κατά 3,1% κινήθηκαν το Μάρτιο και οι πωλήσεις νέων κατοικιών και διαμόρφωσαν τον σχετικό απόλυτο αριθμό στις 878.000 (ετήσια βάση).

Στο +0,56% και τις 10.145 μονάδες κινείται ο Dow, ενώ στο +0,58% και τις 1.740 μονάδες διαμορφώνεται ο Nasdaq.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v