Δεν κράτησε τα κέρδη η Wall

Με υποχώρηση ολοκλήρωσε τελικά τη συνεδρίαση η Wall Street, καθώς τα θετικά αποτελέσματα από τις διαδικτυακές Amazon και Expedia, δεν κατάφεραν να υπερκεράσουν τα δυσμενή μακροοικονομικά νέα, αλλά και τη γενικότερη ”γκρίνια” από άλλα πρόσφατα εταιρικά αποτελέσματα.

Το θετικό πρόσημο που εμφάνιζαν οι βασικοί δείκτες της Wall street δεν κατάφεραν να διατηρήσουν μέχρι το τέλος της συνεδρίασης της Τετάρτης.

Τα αποτελέσματα από τις εταιρίες διαδικτύου Amazon και Expedia, δεν στάθηκαν ικανά να αντισταθμίσουν τα δυσμενή μακροοικονομικά νέα, αλλά και την γενικότερη ”γκρίνια” που δημιουργεί η β΄ εβδομάδα εταιρικών αποτελεσμάτων, ισχυρίζονται αναλυτές.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσαν για την αγορά τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της Amazon, η οποία, εκτός του ότι εμφάνισε σημαντικά μικρότερες από τις αναμενόμενες απώλειες, προέβλεψε υψηλότερα των προσδοκιών έσοδα, τόσο για το β΄ τρίμηνο, όσο και για ολόκληρο το 2002.

Σημαντικά καλύτερα ήταν τα αποτελέσματα μιας ακόμη εταιρίας internet, της Expedia, η οποία ανακοίνωσε κέρδη της τάξης των 46 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές περίμεναν κέρδη ως τα 26 σεντς.

Εξάλλου, στο μακροοικονομικό επίπεδο τα νέα ήταν απογοητευτικά για την ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας, αφού οι παραγγελίες στα διαρκή αγαθά κινήθηκαν για το Μάρτιο πτωτικά κατά 0,6%, έναντι ανόδου κατά 2,7% το Φεβρουάριο, ενώ κάμψη κατά 3,1% εμφάνισαν και οι πωλήσεις νέων κατοικιών διαμορφώνοντας τον απόλυτο αριθμό στις 878.000.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μετά το κλείσιμο της Τετάρτης ήταν προγραμματισμένη να ανακοινωθεί η ”Μπεζ βίβλος” της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Στο -0,98% και τις 1.713 μονάδες ολοκλήρωσε την ημέρα ο Nasdaq, ενώ πτωτικά κατά 0,59% κινήθηκε και ο Dow, κλείνοντας στο επίπεδο των 10.030 μονάδων.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v