Σημαντικές απώλειες σε Dow και Nasdaq

Σημαντικές απώλειες κατέγραψε στη συνεδρίαση της Παρασκευής ο Nasdaq επηρεασμένος από τις αρνητικές προειδοποιήσεις της JDS Uniphase και της Verisign. Κάτω από τις 10.000 μονάδες έκλεισε ο Dow, αφού η πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο 93 (από 94,5), υπερσκέλισε την σημαντική άνοδο του ΑΕΠ για το α΄ τρίμηνο (+5,8%).

Με σημαντικές απώλειες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Παρασκευής οι βασικοί δείκτες της Wall Street, λόγω κυρίως εταιρικών αποτελεσμάτων αλλά και πτώσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Απριλίου.

Η κατασκευάστρια εξοπλισμού οπτικών ινών JDS Uniphase, ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματά της του τρέχοντος (β΄) τριμήνου, θα είναι χειρότερα του αναμενομένου. Δυσμενείς ήταν οι προβλέψεις και της κατασκευάστριας εξοπλισμού internet, Verisign, η οποία προειδοποίησε ότι τα αποτελέσματά της του δευτέρου τριμήνου θα είναι χειρότερα των εκτιμήσεων.

Εξάλλου, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν ανακοινώθηκε για τον Απρίλιο στο 93, από 94,5 το Μάρτιο, και ενώ οι αναλυτές περίμεναν άνοδο μέχρι το 95.

Θετικά ήταν τα νέα από το αμερικανικό ΑΕΠ, που για το πρώτο τρίμηνο κατάγραψε υψηλό διετίας και διαμορφώθηκε στο +5,8%, έναντι 1,7% το προηγούμενο τρίμηνο. Η άνοδος που προσέφεραν στο άνοιγμα όμως τα στοιχεία από το GDP, δεν κράτησαν πολύ και πριν το μέσον της συνεδρίασης Dow και Nasdaq βρέθηκαν στο ”κόκκινο”.

Στις 1.663 μονάδες έκλεισε ο τεχνολογικός δείκτης έχοντας καταγράψει σημαντικές απώλειες κατά 2,91%, ενώ πτώση κατά 1,24% σημείωσε ο βιομηχανικός Dow, ο οποίος διαμορφώθηκε κάτω από τις 10.000, στις 9.910 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v