Chevron Texaco: Αισθητή μείωση εσόδων

Αισθητά μειωμένα παρουσιάζονται τα έσοδα της Chevron Texaco, της δεύτερης πετρελαιακής εταιρίας στον κόσμο, για το α΄ τρίμηνο του 2002, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 725 εκ. δολάρια έναντι 2,4 δισ. δολάρια το αντίστοιχο περισινό διάστημα.

Chevron Texaco: Αισθητή μείωση εσόδων
Η πετρελαϊκή εταιρία Chevron Texaco ανακοίνωσε αισθητή μείωση εσόδων για το α΄ τρίμηνο του 2002. Τα έσοδα της συγκεκριμένης εταιρίας, που αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση πετρελαιοειδών στο κόσμο, ανήλθαν για το α΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους στα 725 εκατομμύρια δολάρια ή 0,68 σεντς η μετοχή, ενώ οι αντίστοιχες περσινές τιμές ήταν 4,2 δισ. δολάρια ή 2,29 σεντς η μετοχή.

Η κατακόρυφη αυτή πτώση των εσόδων οφείλεται τόσο στην πορεία της τιμής του αργού πετρελαίου όσο και του φυσικού αερίου, σύμφωνα με δηλώσεις του D. O’Reilly, προέδρου της Chevron Texaco. Το τμήμα μάλιστα της εταιρίας που ασχολείται με τη διύλιση και τη μεταφορά του μαύρου χρυσού κατέγραψε ζημιές ύψους 154 εκατομμυρίων δολαρίων σε αντίθεση με το 2001 που ήταν κερδοφόρο κατά 189 εκατομμύρια δολάρια.

Υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας πάντως δηλώνουν αισιοδοξία για το μέλλον, καθώς μακροπρόθεσμα προσδοκούν ότι δεν θα παραταθεί η ύφεση που πλήττει πολλές χώρες της υφηλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v