Σκωτσέζικο ντους στη Wall (update)

Η υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο 93 τον Απρίλιο από 94,5 τον Μάρτιο, έναντι προβλέψεων για 95, εξέπληξε δυσσάρεστα τη Wall και επισκίασε την ευχάριστη έκπληξη από την αύξηση κατά 5,8% του ΑΕΠ στο τρίμηνο.

ΤΑ κέρδη που χάριζε στους βασικούς δείκτες της Wall Street η πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ, που για το α΄ τρίμηνο του 2002 ανακοινώθηκε στο +5,8% (υψηλό διετίας), εξανέμισε η ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης από το Μίσιγκαν.

Ο δείκτης ανακοινώθηκε για τον Απρίλιο στο 93, έναντι προβλέψεων για 95 και ενώ το Μάρτιο, είχε διαμορφωθεί στο 94,5.

Όπως εκτιμούν αναλυτές, η ανοδική τάση του GDP οφείλεται κυρίως στη μείωση των επιχειρηματικών αποθεμάτων, η αξία των οποίων για το α΄ τρίμηνο συρρικνώθηκε στα 36,3 δισ. δολ., έναντι 119,3 δισ. δολ. το δ΄ τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Εξάλλου, η JDS Uniphase, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εξοπλισμού οπτικών ινών, ανακοίνωσε ελαφρά χαμηλότερα του αναμενομένου αποτελέσματα τριμήνου, ενώ προειδοποίησε ότι τα αποτελέσματά της του δ΄ τριμήνου θα είναι χειρότερα των εκτιμήσεων.

Στο -0,63% κινείται αυτή την ώρα ο βιομηχανικός Dow, κάτω από τις 10.000, στις 9.972 μονάδες, ενώ πτωτικά κινείται και ο Nasdaq, που διαμορφώνεται στο επίπεδο των 1.689 μονάδων (-1,40%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v