SEC και ρυθμιστικές επιτροπές κατά… αναλυτών

Όπως μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, κοινές θα είναι οι επίσημες έρευνες που θα διενεργηθούν από τη SEC, το New York Stock Exchange και την αρμόδια επιτροπή ελέγχου του Nasdaq, γύρω από τους πολλαπλούς και συχνά αντικρουόμενους ρόλους των αναλυτών.

SEC και ρυθμιστικές επιτροπές κατά… αναλυτών


Τις προσπάθειές τους θα ενώσουν η SEC, το New York Stock Exchange και η αρμόδια επιτροπή ελέγχου του Nasdaq προκειμένου να ξεκινήσει επίσημη έρευνα γύρω από τα αντικρουόμενα συμφέροντα τα οποία τυχόν να υπηρετούν οι αναλυτές, μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η έρευνα θα εστιαστεί όχι μόνο στη Merrill Lynch, η οποία πρόσφατα έγινε στόχος υποψιών, αλλά και σε άλλες επενδυτικές τράπεζες, επισημαίνουν παράγοντες της αμερικανικής αγοράς.

Το θέμα των ”πολλών καπέλων” που φορούν κορυφαίοι χρηματοοικονομικοί οίκοι (αυτό του συμβούλου, του αναλυτή, του δανειστή, του ελεγκτή…) δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στη δημοσιότητα, αφού οι παροικούντες την αγορά των ΗΠΑ τονίζουν εδώ και μήνες ότι ”το σκάνδαλο Enron – Andersen αποκάλυψε πολλές σκοτεινές πτυχές του συστήματος…”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v