Σε δίλημμα η Wall Street

Κατεύθυνση αναζητά η Wall, καθώς οι επενδυτές ταλαντεύονται εάν θα διακόψουν ή θα συνεχίσουν τις ρευστοποιήσεις, οι οποίες έχουν οδηγήσει Dow και Nasdaq κάτω από τις 10.000 και τις 1.700 μονάδες αντίστοιχα. Θετικά τα νέα από καταναλωτικές δαπάνες και προσωπικό εισόδημα.

Με διαφορετικά πρόσημα άνοιξαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας Dow και Nasdaq, παραμένοντας κάτω από τις 10.000 και τις 1.700 μονάδες, αντίστοιχα, αφού τα ευχάριστα μακροοικονομικά νέα φαίνεται να διχάζουν τους επενδυτές.

Αύξηση κατά 0,4% (στα 7,29 τρισ. δολ.), εμφάνισαν οι καταναλωτικές δαπάνες για το μήνα Μάρτιο, εκπληρώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών και ενώ τον προηγούμενο μήνα το σχετικό ποσοστό είχε διαμορφωθεί στο +0,6%.

Ανοδικά κατά 0,4% (από +0,6% το Φεβρουάριο) κινήθηκε και το προσωπικό εισόδημα για τον ίδιο μήνα, λίγο χαμηλότερα από τις προβλέψει που έκαναν λόγο για αύξηση της τάξης του 0,5%.

Πίεση στις μετοχές των τηλεπικοινωνιών αναμένεται να ασκήσει το δημοσίευμα της Wall Street Journal περί έρευνας στην Qwest. Η εταιρία, φέρεται να εκπόνησε μυστικές συμφωνίες με τους ανταγωνιστές της, ώστε αυτοί να περιορίσουν την επέκταση τους στην παροχή τηλεφωνικών υπηρεσιών μεγάλης απόστασης.

Κατεύθυνση ψάχνει αυτή την ώρα η αμερικανική αγορά, καθώς απειλείται συνέχιση των ρευστοποιήσεων της Παρασκευής.

Ανοδικά κατά 0,28% κινείται ο τεχνολογικός Nasdaq (στις 1.668 μονάδες), που στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας βρέθηκε σε χαμηλό εξαμήνου. Απώλειες 0,11% καταγράφει ο Dow Jones που εξακολουθεί κάτω από τις 10.000 μονάδες, στις 9.899.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v