Wall: Υπολογίσιμη άνοδος λόγω μακροοικονομικών

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Τρίτης η Wall Street, μετά από τις δύο σερί πτώσεις (Παρασκευή και Δευτέρα), καθώς οι επενδυτές αναθάρρησαν από την καλύτερη του αναμενομένου πορεία της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Απρίλιο.

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι δύο βασικοί δείκτες της Wall Street αφήνοντας πίσω τους τις ανησυχητικές πτώσεις της Παρασκευής και της Δευτέρας, οδηγημένοι από τα θετικά μακροοικονομικά νέα.

Αναλυτικά, η καταναλωτική εμπιστοσύνη για το μήνα Απρίλιο, διαμορφώθηκε στο 108,8, έναντι προβλέψεων για πτώση στο 107,5 και ενώ το Μάρτιο βρέθηκε στο 110,2. Εξάλλου, ο δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας του Σικάγο ανακοινώθηκε, για το ίδιο χρονικό διάστημα, στο 54,7, έναντι εκτιμήσεων για 55.

Θετική ήταν κατά την άποψη των αναλυτών η επίδραση της αλλαγής στην ηγεσία της Worldcom, η οποία πρόσφατα μπήκε στο στόχαστρο της SEC. Η έρευνα της SEC, περιλαμβάνει την εξέταση των δανείων που έλαβε ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος, αλλά και των λογιστικών καταστάσεων της εταιρίας.

Στο +1,87 και τις 1.687 μονάδες έκλεισε ο Nasdaq, ενώ ποσοστιαία κέρδη κατά 1,27% εμφάνισε ο Dow, ο οποίος διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 9.944 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v