Συμφωνία ύψους 2,9 δισ. δολαρίων για Northrop

Η αμερικανική εταιρία Northrop Grumman υπέγραψε συμβόλαιο, ύψους 2,9 δισ. δολ. για την κατασκευή πρωτοτύπου μιας πλατφόρμας που θα χρησιμοποιηθεί στα νέα πολεμικά σκάφη των ΗΠΑ.

Συμφωνία ύψους 2,9 δισ. δολαρίων για Northrop
Συμφωνία- σταθμό για το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ όσο και για την ίδια, υπέγραψε η εταιρία Northrop Grumman. Η τελευταία προτίθεται να αναλάβει το σχεδιασμό του ”πρωτοτύπου” μιας καινούργιας πλατφόρμας που θα χρησιμοποιηθεί στην επόμενη γενιά των πολεμικών σκαφών των ΗΠΑ.

Αναλυτικότερα η καινούργια συμφωνία, αξίας 2,9 δισ. δολαρίων, αφορά την ανάπτυξη του πρωτοτύπου μιας νέας πλατφόρμας η οποία θα χρησιμοποιηθεί σε πλειάδα πολεμικών σκαφών που θα φέρουν την αστερόεσσα, από περιπολικά μέχρι καταδρομικά κατευθυνόμενων πυραύλων κρουζ.

Η τελική απόφαση για την επιλογή των κατασκευαστών θα ληφθεί το 2005 αλλά όπως σχολιάζουν αναλυτές του κλάδου η Northrop έχει αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί το έντονο ενδιαφέρον που εξεδήλωσε η General Dynamics και η Lockheed Martin για το συγκεκριμένο project, η τελική αξία του οποίου υπολογίζεται περίπου στα 60 δισ. δολάρια.

Ο αριθμός των πολεμικών σκαφών που θα ναυπηγηθούν υπολογίζεται να φτάσει τα 50, καθώς ένας σημαντικός αριθμός πλοίων της ”ψυχροπολεμικής περιόδου” των ΗΠΑ χρήζουν ”άμεσης” αντικατάστασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v