Πτωτικές τάσεις (και στο κλείσιμο) για Wall

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες της Wall Street. ”Η καθοδική τάση είναι παρούσα” εκτιμούν αναλυτές, επισημαίνοντας ότι ”οι βραχυπρόθεσμες τάσεις της αγοράς είναι πτωτικές”. Τα θετικά μακροοικονομικά αποτελέσματα από καταναλωτικές δαπάνες και προσωπικό εισόδημα δεν βελτίωσαν το κλίμα.

Τις πτωτικές τάσεις που κατέγραφαν την Παρασκευή συνέχισαν να εμφανίζουν οι δείκτες στη Wall Street για να κλείσουν με αρνητικό πρόσημο, παρά τα θετικά μακροοικονομικά νέα.

Αύξηση κατά 0,4% (στα 7,29 τρισ. δολ.), εμφάνισαν οι καταναλωτικές δαπάνες για το μήνα Μάρτιο, εκπληρώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών και ενώ τον προηγούμενο μήνα το σχετικό ποσοστό είχε διαμορφωθεί στο +0,6%.

Ανοδικά κατά 0,4% (από +0,6% το Φεβρουάριο) κινήθηκε και το προσωπικό εισόδημα για τον ίδιο μήνα, λίγο χαμηλότερα από τις προβλέψει που έκαναν λόγο για αύξηση της τάξης του 0,5%.

Στις 9.819 μονάδες βρέθηκε ο δείκτης Dow Jones, έχοντας υποχωρήσει κατά 0,92%, ενώ το 0,42% της αξίας του απώλεσε ο Nasdaq, ο οποίος σταμάτησε στις 1.656 μονάδες.

Οι αναλυτές της αμερικανικής αγοράς εκφράζουν τώρα την άποψη πως οι εβδομάδες των -ανάμικτων- εταιρικών αποτελεσμάτων πέρασαν και πλέον οι επενδυτές ζητούν μακροοικονομικά σινιάλα ότι η οικονομία δεν θα βαλτώσει το δεύτερο τρίμηνο του 2002.

H… επενδυτική αδημονία για αριθμούς, κάθε άλλο παρά χωρίς αντίκρυσμα θα είναι, αφού η εβδομάδα που ξεκινησε τη Δευτέρα περιέχει πληθώρα οικονομικών δεικτών. Μετά τις καταναλωτικές δαπάνες και το προσωπικό εισόδημα του Μαρτίου, που ανακοινώθηκαν σήμερα (αμφότεροι στο +0,4% από 0,6% το Φεβρουάριο), ακολουθούν την Τρίτη η καταναλωτική εμπιστοσύνη (εκτιμήσεις για 107,5 από 110,2) και ο δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας του Σικάγο (εκτιμήσεις για 55, από 55,7).

Για την Τετάρτη είναι προγραμματισμένες οι ανακοινώσεις του δείκτη τάσεων στην παροχή υπηρεσιών (εκτιμήσεις για 55 από 55,6) και οι κατασκευαστικές δαπάνες (εκτιμήσεις για –0,1%, από 1,1%), ενώ σειρά παίρνουν την Πέμπτη οι βιομηχανικές παραγγελίες (εκτιμήσεις για 0,0%, από 0,3%) και την Παρασκευή οι αιτήσεις για παροχή επιδομάτων ανεργίας (εκτιμήσεις για 410.000, από 421.000).

Οι προβλέψεις των αναλυτών για τις αποκαλύψεις στα μεγέθη της οικονομίας των ΗΠΑ, είναι σχεδόν για όλους τους δείκτες πτωτικές, κάτι που ίσως να συντηρεί τη αόριστη φημολογία για σημαντική πτώση Dow και Nasdaq τις ημέρες του Πάσχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v