Macro- έκπληξη στη Wall (update)

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες στη Wall μετά την ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης (108,8 από προβλέψεις για 107,5 τον Απρίλιο), ενώ ελαφρά χαμηλότερα των εκτιμήσεων κινήθηκε (54,7 από προβλέψεις για 55) ο δείκτης PMI του Σικάγο.

Ανοδικά κινούντια μετά το άνοιγμα οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά την ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο 108,8 για τον μήνα Απρίλιο. Η ελαφρά πτώση του δείκτη PMI (δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας) του Σικάγο, δεν φαίνειται να πτοεί τη διψασμένη για ευοίωνα νέα Wall.

Αναλυτικά, η καταναλωτική εμπιστοσύνη για το μήνα Απρίλιο, διαμορφώθηκε στο 108,8, έναντι προβλέψεων για πτώση στο 107,5 και ενώ το Μάρτιο βρέθηκε στο 110,2. Εξάλλου, ο δείκτης επιχειρηματικής δραστηριότητας του Σικάγο ανακοινώθηκε για το ίδιο χρονικό διάστημα στο 54,7, έναντι εκτιμήσεων για 55.

Επίσης, θετική επίδραση ασκεί στη σημερινή συνεδρίαση η είδηση της αντικατάστασης του διευθύνοντος συμβούλου της Worldcom. Οι πληροφορίες για έρευνα που ασκεί η SEC στις λογιστικές καταστάσεις της εταιρίας, αλλά και στα δάνεια που πήρε το απερχόμενο στέλεχος, βύθισε από την αρχή του έτους τη μετοχή της Worldcom κατά 80% χαμηλότερα.

Στο +1,15% και τις 9.932 μονάδες κινείται ο Dow, ενώ κέρδη (+1,36%) καταγράφει ο Nasdaq, ο οποίος διαμορφώνεται στις 1.679 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v