Αντίθετα πρόσημα για Dow - Nasdaq (update)

Πιέσεις ασκούν στο Nasdaq τα αρνητικά μακροοικονομικά νέα (κατασκευαστικές δαπάνες και μεταποιητική δραστηριότητα), αλλά και η αποχώρηση υψηλόβαθμου στελέχους της Sun. Οι ειδήσεις από την AT&T, οδηγούν το Dow πάνω από τις 10.000.

Κέρδη χαρίζουν την τελευταία ώρα στο βιομηχανικό Dow οι μετοχές του τηεπικοινωνιακού κλάδου, όπου η μετοχή της AT&T ενισχύεται, καθώς η ενδιαφερόμενη για την αγορά των καλωδιακών της επενδύσεων, Comcast, ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα τριμήνου.

Πιέσεις εξακολουθούν να ασκούν στο Nasdaq εταιρικές ειδήσεις από τη Sun, αλλά και δυσάρεστα μακροοικονομικά νέα.

Κάμψη μεγαλύτερη του αναμενομένου εμφάνισε ο δείκτης ISM (Institute of Supply Management) για τη μεταποιητική δραστηριότητα τον Απρίλιο, καθώς διαμορφώθηκε στο 53,9, έναντι προβλέψεων για 55 και ενώ το Μάρτιο είχε βρεθεί στο 55,6.

Χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις ανακοινώθηκαν όμως και οι κατασκευαστικές δαπάνες για το μήνα Μάρτιο, αφού κυμάνθηκαν στο –0,9%, ενώ οι αναλυτές περίμεναν η απόκλιση να διαμορφωθεί στο –0,1%.

Άσχημη εντύπωση έκαναν στην αγορά οι εξελίξεις στη Sun Microsystems, η οποία ανακοίνωσε ότι υψηλόβαθμο στέλεχός της παραδίδει τις αρμοδιότητές του στον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Scott McNealy.

Απώλειες κατά -0,58% σημειώνει ο Nasdaq, ο οποίος διαμορφώνεται στις 1.678 μονάδες. Ανοδικά κατά +0,95% κινείται και ο Dow, πάνω από τις 10.000, στις 10.040 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v