Dow: Με… macro στήριξη, κρατιέται στις 10.000

Οριακές μεταβολές σημειώνει ο Dow, προσπαθώντας με τη βοήθεια μακροοικονομικών νέων να παραμείνει πάνω από τις 10.000 μονάδες. Πτωτικά ο Nasdaq, εν μέσω ανησυχιών για Sun, Microsoft και Worldcom.

Οριακές μεταβολές καταγράφει ο Dow σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, ενώ πτωτικά διαμορφώνεται ο τεχνολογικός δείκτης. Υπολογίσιμη επίδραση ασκούν, σύμφωνα με τους αναλυτές, τα μακροοικονομικά νέα.

Πτωτικά κινήθηκε ο αριθμός των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που τελείωσε στις 27 Απριλίου και διαμορφώθηκε στις 418.000, έχοντας υποχωρήσει κατά 10.000 από την προηγούμενη, παραμένοντας ωστόσο πάνω από τις 410.000 που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Οριακή άνοδο κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες το μήνα Μάρτιο, καθώς διαμορφώθηκαν στο +0,4% έναντι του +0,3% όπου βρέθηκαν το Φεβρουάριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν το ποσοστό να παραμείνει αμετάβλητο.

Κλειδί για τις επόμενες συνεδριάσεις εκτιμάται ότι θα αποτελέσει η ανακοίνωση του ποσοστού της ανεργίας για το μήνα Απρίλιο, την Παρασκευή.

Απώλειες κατά 1,29% σημειώνει ο τεχνολογικός Nasdaq που κινείται στις 1.655 μονάδες επηρεασμένος από τη (χθεσινή) παραίτηση του προέδρου της Sun, τις αντιφατικές μαρτυρίες στη δίκη της Microsoft, αλλά και την ανησυχία για τη διάδοχη κατάσταση στη διοίκηση της Worldcom.

Κέρδη της τάξης του 0,14% καταγράφει ο Dow, ο οποίος διαμορφώνεται στις 10.073 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v