Κάτω των 1600 ο Nasdaq-Πτώση και για Dow

Με υποχώρηση ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq, τάση οφειλόμενη κυρίως στην πτώση των μετοχών πετρελαϊκών εταιριών, αλλά και στην έλλειψη εμπιστοσύνης των επενδυτών του Nasdaq, ο οποίος έπεσε κάτω από τις 1600 μονάδες.

Πτωτικά έκλεισαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, τάση κυρίως οφειλόμενη στην υποχώρηση των πετρελαϊκών μετοχών.

Μεγαλύτερη, κατά 2,14% η υποχώρηση για το Nasdaq, ο οποίος έκλεισε στις 1578,48 μονάδες, ενώ και ο Dow υποχώρησε κατά 1,98% προσεγγίζοντας τις 9808,04 μονάδες.

Όπως τόνιζαν αναλυτές της μεγαλύτερης χρηματιστηριακής αγοράς, το κλίμα ήταν αρνητικό όσον αφορά στο Dow καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης με τις μετοχές μεγάλων πετρελαϊκών εταιριών όπως των Exxon Mobil, BP, Chevron Texaco και Royal Dutch Petroleum να υποχωρούν έως και κατά 3,2%, μετά την ανακοίνωση εκ μέρους της Ιρακινής κυβέρνησης ότι θα διακόψει το εμπάργκο εξαγωγών πετρελαίου που διατηρούσε για έναν περίπου μήνα.

Πτωτική, τελικώς, -αν και είχε ξεκινήσει με θετικό πρόσημο- και η πορεία του Nasdaq, ο οποίος κινήθηκε και κάτω από τις 1600 μονάδες, με τους αναλυτές να τονίζουν ότι οι επενδυτές είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, πλέον, για ενδεχόμενη σύντομη αλλαγή του κλίματος όσον αφορά στην πορεία της νέας οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v