Απρόσμενη αύξηση της ανεργίας ”ρίχνει” τη Wall

Χαμηλότερα οδηγούν τη Wall τα χειρότερα του αναμενομένου μακροοικονομικά νέα- κυρίως από τον τομέα της απασχόλησης, όπου η ανεργία για τον Απρίλιο κατέγραψε ρεκόρ επταετίας και βρέθηκε στο 6%.

Με απώλειες κινούνται κατά τη συνεδ4ρίαση της Μ. Παρασκευής οι δείκτες της Wall Street, μετά τα απρόσμενα αποθαρρυντικά μακροοικονομικά νέα, πρωτίστως από την ανεργία, αλλά και από το δείκτη ISM.

Η ανεργία ανακοινώθηκε για το μήνα Απρίλιο σε υψηλά 8 ετών και διαμορφώθηκε στο 6%. Οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στο 5,8% από 5,7% όπου είχε βρεθεί τον Μάρτιο.

Ωστόσο, οι ίδιοι αναλυτές, προκειμένου, όπως δηλώνουν, να βάλλουν τα πράγματα στη θέση τους, παρατηρούν ότι το ποσοστό του 6%, είναι μικρότερο από αυτό που είχε καταγραφεί μετά τις προηγούμενες δύο υφέσεις το 1983 (ποσοστό ανεργίας 10,8%) και το 1992 (7,8%).

Εξάλλου, πτωτικά μέχρι το 55,3 κινήθηκε τον Απρίλιο και ο δείκτης ISM στην παροχή υπηρεσιών. Οι αναλυτές περίμεναν πτώση, αλλά μόλις μέχρι το 57, από το 57,3 όπου είχε βρεθεί το Μάρτιο.

Στο -1,21% και τις 9.969 μονάδες διαμορφώνεται τώρα ο δείκτης Dow Jones, ενώ πτωτικά κατά 2,17% κινείται και ο δείκτης Nasdaq, που συναντά τις 1.609 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v