Με απώλειες έκλεισαν Dow και Nasdaq

Σε πτώση οδήγησε τους βασικούς δείκτες της Wall η απρόσμενη άνοδος της ανεργίας σε υψηλά 7 ½ ετών. Το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 6%, έναντι προβλέψεων για 5,8%. Πτώση κατέγραψε για τον ίδιο μήνα και ο δείκτης ISM.

Η απρόσμενη αύξηση της ανεργίας στις ΗΠΑ αποθάρρυνε τους επενδυτές, δημιούργησε ανησυχία για την πορεία της ανάκαμψης και οδήγησε τους βασικούς δείκτες σε πτώση.

Συγκεκριμένα, η ανεργία ανακοινώθηκε για το μήνα Απρίλιο σε υψηλά 7 ½ ετών και διαμορφώθηκε στο 6%. Οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στο 5,8% από 5,7% όπου είχε βρεθεί τον Μάρτιο.

Εξάλλου, πτωτικά μέχρι το 55,3 κινήθηκε τον Απρίλιο και ο δείκτης ISM στην παροχή υπηρεσιών. Οι αναλυτές περίμεναν πτώση, αλλά μόλις μέχρι το 57, από το 57,3 όπου είχε βρεθεί το Μάρτιο.

Την αντίθεσή του στο παρόν σύστημα, το οποίο δεν επιβάλλει να προσμετρούνται στα έξοδα των λογιστικών καταστάσεων, που συντάσσουν οι εταιρίες, τα stock options που εκχωρούν σε στελέχη τους, εξέφρασε ο Α. Γκρίνσπαν.

Οι δηλώσεις του προέδρου της FED, που έγιναν με αφορμή την υπόθεση Enron, κατέληξαν με τη φράση ”είναι πιο ριψοκίνδυνο να αφήσουμε την κατάσταση όπως έχει, παρά να την αλλάξουμε”.

Στο 0,84% και στις 10.006 μονάδες ολοκλήρωσε την ημέρα ο δείκτης Dow Jones. Πτωτικά κατά 1,93% έκλεισε και ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.613 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v