Ανοδικές τάσεις εν αναμονή της Fed στη Wall Street

Στην ”αντεπίθεση” φαίνεται ότι έχουν περάσει οι δείκτες στη Wall Street, καταγράφοντας ουσιαστικά κέρδη μετά την εκτίναξη της παραγωγικότητας στο υψηλότερο της εικοσαετίας. Αναμονή για την απόφαση της Fed.

Καταλυτική είναι η επίδραση που ασκεί η αύξηση ρεκόρ της παραγωγικότητας στο υψηλότερο της δεκαετίας, οδηγώντας τους αμερικανικούς δείκτες σε ανοδική τροχιά, αναμένοντας πάντα την απόφαση της Fed.

O Nasdaq κατόρθωσε να ξεπεράσει το αρνητικό κλίμα που ακολουθούσε στις τελευταίες συνεδριάσεις, οδηγούμενος σε ουσιαστικά κέρδη. Οι αναλυτές σχολιάζουν πως οι επενδυτές ευελπιστούν ότι η παραγωγικότητα θα δώσει την άνοδο στα κέρδη και κατά συνέπεια στις κεφαλαιακές δαπάνες, απαραίτητο στοιχείο για την ανάκαμψη.

Όσον αφορά στη Fed, η αγορά έχει σχεδόν προεξοφλήσει ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει αμετάβλητο το κόστος δανεισμού. Το ζητούμενο ωστόσο αποτελεί εάν θα κάνει λόγο και για τη στάση της απέναντι στα επιτόκια.

Τα κέρδη της Hewlett-Packard ήταν αυτά που έδωσαν την αρχική ώθηση στο δείκτη Dow Jones, ύστερα από την αναβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας από την Morgan Stanley.

Ωστόσο υπάρχουν και αναλυτές οι οποίοι δεν εμφανίζονται τόσο αισιόδοξοι σχετικά με την πορεία της αγοράς, καθώς, όπως σχολιάζουν, η Fed δεν έχει να προσφέρει κάτι καινούριο, ενώ η μόνη θετική είδηση που αναμένεται είναι τα αποτελέσματα της Cisco, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Εξάλλου, η αύξηση της παραγωγικότητας κατά 8,6% σε επίπεδο ρεκόρ της εικοσαετίας είναι το στοιχείο που επικεντρώνει το ενδιαφέρον των επενδυτών, περιορίζοντας παράλληλα τις ανησυχίες της Fed για την ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v