Ενας Nasdaq από… τα παλιά, με κέρδη 7,78%!

Σε ημέρες που θύμισαν το 1999 παρέπεμψε η πορεία του Nasdaq κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης. Τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα της Cisco, προκάλεσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών και εκτίναξαν υψηλότερα τον… πολύπαθο τεχνολογικό δείκτη. Σημαντικά ήταν τα κέρδη και του Dow, ο οποίος κατέγραψε, σύμφωνα με τους αναλυτές, ”τεχνική αντίδραση”.

Ράλι που συνδέθηκε με τον τερματισμό των έντονων πιέσεων στον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq προκάλεσαν τα ευχάριστα νέα από τη Cisco. Σημαντική άνοδο κατέγραψε και ο Dow, ο οποίος βρέθηκε πάνω από τις 10.000 μονάδες.

Η Cisco ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της του γ΄ τριμήνου θα ξεπεράσουν κατά 2 σεντς ανά μετοχή τις προβλέψεις των αναλυτών και θα διαμορφωθούν στα 11 σεντς ανά μετοχή, ενώ τα αντίστοιχο περσινό διάστημα οι επιδόσεις της εταιρίας είχαν κυμανθεί στα 3 σεντς ανά μετοχή.

”Τεχνική” χαρακτηρίστηκε από αρκετούς αναλυτές η άνοδος του βιομηχανικού Dow, η οποία ακολούθησε το ”ξεπούλημα” της Δευτέρας, ενώ ενισχυμένες εμφανίστηκαν οι μετοχές του δείκτη από την είδηση ότι Merrill Lynch και ελεγκτικές αρχές, βαίνουν προς διακανονισμό.

Στο +7,78% και τις 1.696 μονάδες έκλεισε ο Nasdaq, ενώ ανοδικά κατά 3,10% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow, στις 10.141 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v