Ηγέτης ο Nasdaq στη νέα ανάκαμψη

Μίνι ράλι καταγράφει η αμερικανική αγορά με τον Nasdaq να οδηγεί την άνοδο, ύστερα από τις θετικές εκτιμήσεις επενδυτικών οίκων για την πορεία των εταιριών του κλάδου και συγκεκριμένα των Applied Materials και Qualcomm.

Καμιά επιφυλακτικότητα δεν επικρατεί πλέον μεταξύ των επενδυτών της Wall Street, οι οποίοι οδηγούν σε μίνι ράλι τους δείκτες και κυρίως τον Nasdaq, ύστερα από τη θετική αναθεώρηση των εκτιμήσεων επενδυτικών οίκων για τις εταιρίες του τεχνολογικού κλάδου.

Οι επενδυτές επιστρέφοντας από μια εβδομάδα έντονου αρνητικού κλίματος, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την απροσδόκητη ανακοίνωση συνεργασίας στον κλάδο της λιανικής, που αφορά στην εξαγορά της Lands’End από την Sears έναντι του ποσού των 1,9 δισ. δολαρίων σε μετρητά.

Επιπλέον, η Merrill Lynch επεσήμανε προς τους επενδυτές ότι θα πρέπει να περιμένουν ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα από την Applied Materials, η οποία πρόκειται να ανακοινώσει τα τριμηνιαία κέρδη της στη συνεδρίαση της Τρίτης. Θετικά επιδρούν στην αγορά και οι θετικοί σχολιασμοί της UBS Warburg για την τεχνολογική εταιρία Qialcomm.

Αντίθετα, πτωτική πορεία ακολουθεί η Eastman Kodak, ύστερα και από την υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας από τον ελβετικό οίκο UBS Warburg. Οι απώλειες διευρύνθηκαν και για την WorldCom, ύστερα από τις αρνητικές εκτιμήσεις τριών επενδυτικών οίκων την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v