Με ελπίδες ξεκίνησε την εβδομάδα η Wall

Για την τρέχουσα εβδομάδα φαίνεται να μετατέθηκε η άνοδος στη Wall Street, η οποία άνοιξε με θετικό πρόσημο. Ώθηση στη σημερινή συνεδρίαση δίνει το σημαντικό deal ύψους 1,9 δισ. δολ. στη λιανική, ενώ πολλά θα εξαρτηθούν από την αυριανή ανακοίνωση των λιανικών πωλήσεων τον Απρίλιο.

Με άνοδο ξεκίνησε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας η Wall Street, μετά την απογοήτευση της Παρασκευής, που ακολούθησε τη μεγαλύτερη άνοδο του έτους (Τετάρτη).

Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που πιστεύουν πως το ” ανοδικό γύρισμα”- αναμενόμενο από την προηγούμενη εβδομάδα είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί την τρέχουσα. Πολλά εξαρτώνται, επισημαίνουν, από την ανακοίνωση των λιανικών πωλήσεων του Απριλίου την Πέμπτη, οπότε θα φανεί αν η υψηλή καταναλωτική πίστη θα μεταφραστεί σε καταναλωτικές δαπάνες. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για άνοδο της τάξης του 0,5%.

Με ενδιαφέρον αναμένονται ακόμη αυτή την εβδομάδα οι τιμές καταναλωτή Απριλίου (εκτιμήσεις για +0,4%), τα αποθέματα των επιχειρήσεων Μαρτίου (εκτιμήσεις για –0,1%) και η βιομηχανική παραγωγή (εκτιμήσεις για +0,4%) την Τρίτη, καθώς και το εμπορικό ισοζύγιο την Τετάρτη.

Θετική επίδραση φαίνεται να ασκεί στη σημερινή συνεδρίαση το deal στη λιανική, όπου η Sears Roebuck ανακοίνωσε την εξαγορά της Lands’ End, έναντι 1,9 δισ. δολ.

Αντίθετα, ανησυχία εξακολουθεί να προκαλεί η εκκρεμής υπόθεση της έρευνας γύρω από τις αναλυτικές δραστηριότητες της Merrill Lynch, αλλά και η αποδυνάμωση του δολαρίου, η οποία συνεχίζεται και σήμερα. ”Το δολάριο θα παραμείνει ισχυρό, δεν πρόκειται να έχει όμως καμία σχέση με το νόμισμα που είδαμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο”, αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος επενδυτικού οίκου.

Στο 0,15% και τις 9.954 μονάδες ξεκίνησε σήμερα τη συνεδρίαση ο Dow Jones, ενώ κέρδη της τάξης του 0,60% καταγράφει και ο Nasdaq, στις 1.610 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v