Δεύτερο αρνητικό σερί για Nasdaq

Με σημαντικές απώλειες έκλεισε για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση ο Nasdaq, επηρεασμένος από την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Worldcom. Πτωτικά ολοκλήρωσε την ημέρα και ο Dow, λόγω των πιέσεων από τη Boeing (φέρεται να έχει ”μαγειρέψει” τα λογιστικά του 1997), αλλά και την IBM, για την οποία πληροφορίες αναφέρουν ότι περικόπτει 10% από το προσωπικό της.

Με διευρυμένες απώλειες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες της Wall Street, επηρεασμένοι αρνητικά λόγω ειδήσεων από τη Worldcom, την Boeing και την IBM.

Η μετοχή της Worldcom πίεσε το Nasdaq, κάτι που ακολούθησε την υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής της ικανότητας από τον επενδυτικό κλάδο της Moody’s.

Εξάλλου, η μετοχή της Boeing υποχώρησε σημαντικά, μετά τα δημοσιεύματα του Newsweek, περί λογιστικής συγκάλυψης προβλημάτων στην παραγωγή και απωλειών στα κέρδη το έτος 1997. Από τη μεριά της η εταιρία, αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή- κάτι που δεν εμπόδισε τους επενδυτές να ανησυχήσουν. Αρνητικά επέδρασε στη συνεδρίαση και η πληροφορία που διέρρευσε από συνδικάτο εργαζομένων στην IBM, ότι η εταιρία προτίθεται να περικόψει το 10% του προσωπικού της.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, ο δείκτης τιμών παραγωγού για τον Απρίλιο βρέθηκε στο -0,2%, έναντι προβλέψεων από τους αναλυτές για διαμόρφωσή του στο +0,4%, γεγονός που, όπως επισημαίνεται, φανερώνει ήπιο πληθωρισμό.

Στο -3% και τις 1.600 μονάδες διαμορφώθηκε ο τεχνολογικός Nasdaq, ενώ ποσοστιαίες απώλειες κατά 0,97% εμφάνισε ο Dow, ο οποίος υποχώρησε από το επίπεδο των 10.000 μονάδων, στις 9.939.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v