Boeing και Worldcom πιέζουν τη Wall

Σε αρνητικό έδαφος παρασύρουν τη Wall οι ειδήσεις από τη Worldcom, της οποίας η πιστοληπτική ικανότητα υποβαθμίστηκε από τη Moody’s, αλλά και της Boeing. Η αεροπορική εταιρεία, φέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα του Newsweek, να ”μαγείρεψε” τις λογιστικές καταστάσεις του 1997, ώστε να συγκαλύψει προβληματική παραγωγή και απώλειες κερδών.

Σε αρνητικό μετέτρεψαν το πρόσημό τους οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά τις εταιρικές ειδήσεις, που αναστάτωσαν την αγορά.

Η μετοχή της Worldcom πιέζει το Nasdaq, μετά την υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας από τον επενδυτικό κλάδο της Moody’s, η οποία κατέστησε ακριβότερο για την τηλεφωνική εταιρεία το δανεισμό χρήματος.

Εξάλλου, η Boeing υποχωρεί σημαντικά, μετά τη δημοσιεύματα του Newsweek, περί λογιστικής συγκάλυψης προβλημάτων στην παραγωγή και απωλειών στα κέρδη το έτος 1997. Από τη μεριά της η εταιρία, αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή- κάτι που δεν εμπόδισε τους επενδυτές να ανησυχήσουν.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, ο δείκτης τιμών παραγωγού για τον Απρίλιο βρέθηκε στο -0,2%, έναντι προβλέψεων από τους αναλυτές για διαμόρφωσή του στο +0,4%, γεγονός που, όπως επισημαίνεται, φανερώνει ήπιο πληθωρισμό.

Στο -1,29% και τις 1.629 μονάδες βρίσκεται τώρα ο Nasdaq, ενώ ποσοστιαίες απώλειες 0,14% καταγράφει ο Dow, ο οποίος κινείται πέριξ των 10.000 μονάδων, στις 10.023.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v