Απολύσεις 9.600 ετοιμάζει η ΙΒΜ

Επιπλέον 9.600 εργατικές θέσεις ετοιμάζεται να περικόψει η International Business Machines (IBM) μέχρι τον Ιούλιο, προκειμένου να εξισορροπήσει την επιβράδυνση των καταναλωτικών δαπανών, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην εταιρία, καθώς οι πωλήσεις της ακολουθούν πτωτική πορεία.

Απολύσεις 9.600 ετοιμάζει η ΙΒΜ
Και νέες απολύσεις 9.600 θέσεων σχεδιάζει η International Business Machines (IBM) μέχρι και τον Ιούλιο, καθώς οι πωλήσεις της έχουν υποχωρήσει σημαντικά, όπως αναφέρει πηγή προσκείμενη στη εταιρία.

Οι περικοπές αντιπροσωπεύουν το 3% του συνολικού εργατικού δυναμικού της ΙΒΜ. Σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal ανέφερε ότι οι απολύσεις δεν θα επηρεάσουν τη διοίκηση αλλά και τις 17.000 θέσεις στη νέα κοινοπραξία με την ιαπωνική Hitachi.

Οι πωλήσεις της ΙΒΜ, της μεγαλύτερης εταιρίας πώλησης υπηρεσιών υπολογιστών, δεν κατόρθωσαν να αντεπεξέλθουν στις εκτιμήσεις κατά 1 δισ. δολάρια στα τελευταία δύο τρίμηνα.

Ήδη από τον προηγούμενο μήνα η εταιρία είχε ανακοινώσει ότι οι πωλήσεις και τα κέρδη του πρώτου τριμήνου μειώθηκαν περισσότερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v