Νέο μίνι ράλι στο Nasdaq

Σημαντική ώθηση δίνει στη Wall η εκτίναξη των λιανικών πωλήσεων για το μήνα Απρίλιο σε ποσοστό διπλάσιο των προβλέψεων, αλλά και νέα από τις εταιρίες Intel, Wal Mart και Texas Instruments. O Nasdaq κινείται στις 1.700 μονάδες, ενώ ο Dow στα επίπεδα των 10.250.

Με άνοδο ξεκίνησαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, ενθαρρυμένοι από την εκτίναξη των λιανικών πωλήσεων για το μήνα Απρίλιο, αλλά και από τα νέα για την Intel, την Wal- Mart και την Texas Instruments.

Με διπλάσιο από το αναμενόμενο ποσοστό ανακοινώθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο. Ο δείκτης ανακοινώθηκε αυξημένος κατά 1,2%, έναντι ανόδου κατά 0,1% το Μάρτιο και προβλέψεων για άνοδο κατά 0,6%.

Ανοδικά κατά 1% διαμορφώνεται ο σχετικός δείκτης, ακόμα και αν αφαιρεθούν οι πωλήσεις αυτοκινήτων. Το αντίστοιχο ποσοστό ήταν για το μήνα Μάρτιο στο +0,3%, ενώ οι αναλυτές περίμεναν +0,7%.

”Οι καταναλωτικές δαπάνες είναι, προς το παρόν, το μόνο τμήμα της οικονομίας όπου υπάρχει ήδη ανάκαμψη” τονίζουν οι αναλυτές.

Κέρδη καταγράφει η μετοχή της Intel μετά την αναβάθμισή της από ”market perform” σε ”buy” από τη Robertson Stephens. Την θετική πορεία των εταιριών Wal Mart και Texas Instruments αποδεικνύουν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το α΄ τρίμηνο η πρώτη, και οι προβλέψεις για το β΄ τρίμηνο της δεύτερης.

Στο +1,22% και τις 10.232 μονάδες κινείται ο Dow Jones, ενώ ποσοστιαία κέρδη 3,22% καταγράφει ο Nasdaq, πάνω από τις 1.700, στις 1.705 μονάδες.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v