Δυναμικό come back για Nasdaq και Dow Jones

Με την πεποίθηση ότι η αμερικανική οικονομία οδηγείται σε ”καλύτερες ημέρες”, οι επενδυτές οδήγησαν σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο την αμερικανική αγορά, με τον Dow Jones να ξεπερνάει τις 10.000 μονάδες και τον Nasdaq να καταγράφει μίνι ράλι.

Κέρδη ουσίας κατέγραψαν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τον Dow Jones να διαμορφώνεται πλέον πάνω από τις 10.000 μονάδες και τον Nasdaq να αγγίζει για άλλη μια φορά υψηλά επίπεδα.

Οι επενδυτές επιστρέφοντας από μια εβδομάδα έντονου αρνητικού κλίματος, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την απροσδόκητη ανακοίνωση συνεργασίας στον κλάδο της λιανικής, που αφορά στην εξαγορά της Lands’End από την Sears έναντι του ποσού των 1,9 δισ. δολαρίων σε μετρητά.

Επιπλέον, η Merrill Lynch επεσήμανε προς τους επενδυτές ότι θα πρέπει να περιμένουν ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα από την Applied Materials, η οποία πρόκειται να ανακοινώσει τα τριμηνιαία κέρδη της στη συνεδρίαση της Τρίτης. Οι μετοχές της εταιρίας κατέγραψαν άνοδο υψηλότερη του 7%. Θετικά επέδρασαν στην αγορά και οι θετικοί σχολιασμοί της UBS Warburg για την τεχνολογική εταιρία Qialcomm.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 10109,66 μονάδες ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη ύψους 3,23%.

Αντίθετα, πτωτική πορεία ακολούθησε η Eastman Kodak, ύστερα και από την υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας από τον ελβετικό οίκο UBS Warburg. Οι απώλειες διευρύνθηκαν και για την WorldCom, ύστερα από τις αρνητικές εκτιμήσεις τριών επενδυτικών οίκων την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v