Wall: Εταιρίες και πληθωρισμός δείχνουν…”διόρθωση”

Αφορμή για διόρθωση, μετά και το χθεσινό μίνι ράλι, στη Wall αποτελούν οι ανακοινώσεις από Hewlett και BEA για χαμηλότερα έσοδα, καθώς και η άνοδος στις τιμές καταναλωτή τον Απριλίου. Απώλειες 0,56% για Dow και 1,41% για Nasdaq.

Με διορθωτικές τάσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση στη Wall Street, μετά το χθεσινό μίνι ράλι, εν μέσω ελαφρά δυσμενέστερων του αναμενομένου μακροοικονομικών νέων, αλλά και εταιρικών ανακοινώσεων από Hewlett και BEA για λιγότερα έσοδα.

Ανοδικά κατά 0,5% διαμορφώθηκε ο δείκτης τιμών καταναλωτή το μήνα Απρίλιο, έναντι προβλέψεων για άνοδο ως το 0,4%. Η μικρή αυτή άνοδος του πληθωρισμού, ικανή να μετατρέψει τα πρόσημα του ράλι σε αρνητικά, δεν ανησυχεί μεσοπρόθεσμα την αγορά, καθώς εκτιμάται πως υπάρχει αρκετό περιθώριο ανόδου, πριν γίνει απαραίτητη η άνοδος των επιτοκίων.

Κατά 0,3% μειώθηκαν τα αποθέματα των αμερικανικών επιχειρήσεων το μήνα Μάρτιο, επίδοση βελτιωμένη από εκείνη του Φεβρουαρίου (–0,2%), ενώ στο +0,4% διαμορφώθηκε η βιομηχανική παραγωγή τον Απρίλιο, ακολουθώντας τις προβλέψεις και ανεβάζοντας το θετικό ”σερί” του δείκτη στους τέσσερις μήνες.

Πιέσεις ασκούν στο Dow τα αποτελέσματα της Hewlett Packard, η οποία για το β΄ τρίμηνο ανακοίνωσε λιγότερα κέρδη αντίστοιχα με τις προβλέψεις, εμφανίζοντας ωστόσο κατώτερα του αναμενομένου έσοδα.

Επίσης, η BEA systems, ενώ ανακοίνωσε κέρδη που συνάντησαν τις προσδοκίες των αναλυτών, περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα του 2002.

Στο -0,44% άνοιξε ο βιομηχανικός Dow στις 10.252 μονάδες, ενώ με απώλειες -1,07% διαμορφώνεται ο Nasdaq, στο όριο των 1.700 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v