Δείχνει... χαρακτήρα η Wall

Κέρδη χαρίζει στο Nasdaq η φημολογία για αυξημένα κέρδη της Oracle στο β΄ τρίμηνο, ενώ οι ειδήσεις από την αύξηση του πληθωρισμού και τα περιορισμένα έσοδα της Hewlett Packard περιορίζουν την αρνητική τους επίδρασή στον Dow.

Σε απόπειρα επιστροφής στο θετικό έδαφος και παραμονής σε αυτό έχει επιδοθεί την τελευταία ώρα η Wall Street, αντλώντας δυνάμεις από τις (ανεπιβεβαίωτες) πληροφορίες για αυξημένα κέρδη της Oracle το β’ τρίμηνο του 2002.



Στο άνοιγμα, ο Dow, που τώρα περιορίζει τις απώλειές του, δέχτηκε πιέσεις και από τα αποτελέσματα της Hewlett Packard, η οποία ανακοίνωσε για το β΄ τρίμηνο κέρδη ανάλογα των προσδοκιών, αλλά έσοδα κατώτερα αυτών.

Χαμηλότερα έσοδα για το σύνολο του 2002 προανήγγειλε και η εταιρία κατασκευής λογισμικού e-commerce, BAE Systems.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή εμφανίστηκε αυξημένος κατά 0,5% τον Απρίλιο, έναντι προβλέψεων για +0,4%, κάτι που δεν ανησυχεί μεσοπρόθεσμα τους αναλυτές, καθώς δεν εκτιμούν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις είναι προς το παρόν ικανές να οδηγήσουν σε άυξηση των επιτοκίων.

Πτωτικά κατά 0,3% κινήθηκαν τα αποθέματα των αμερικανικών επιχειρήσεων το Μάρτιο, έναντι πτώσης τους κατά 0,2% το Φεβρουάριο. Σύμφωνη με τις προβλέψεις ήταν η πορεία της βιομηχανικής παραγωγής τον Απρίλιο, καθώς διαμορφώθηκε στο +0,4%.

Στο -0,16% και τις 10.282 μονάδες κινείται τώρα ο Dow, ενώ ανοδικά κατά 0,83% διαμορφώνεται ο Nasdaq, στις 1.733 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v