Κράτησε το ”+” ο Nasdaq

Με κέρδη ολοκλήρωσε και τη συνεδρίαση της Τετάρτης ο δείκτης Nasdaq, ενισχυμένος από τη φημολογία γύρω από την Oracle. Δεν κατάφερε το θετικό πρόσημο ο Dow, αφού δέχτηκε πιέσεις από τα νέα της Hewlett Packard και την άνοδο του πληθωρισμού.

Πτωτικά οδήγησαν το Dow οι ανακοινώσεις της Hewlett Packard, ενώ κέρδη χάρισαν στο Nasdaq επιλεγμένες τεχνολογικές μετοχές.

Η Hewlett Packard ανακοίνωσε για το β΄ τρίμηνο κέρδη ανάλογα των προσδοκιών, αλλά έσοδα κατώτερα αυτών. Χαμηλότερα έσοδα για το σύνολο του 2002 προανήγγειλε και η εταιρία κατασκευής λογισμικού e-commerce, BAE Systems.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή εμφανίστηκε αυξημένος κατά 0,5% τον Απρίλιο, έναντι προβλέψεων για +0,4%, κάτι που δεν ανησυχεί μεσοπρόθεσμα τους αναλυτές, καθώς δεν εκτιμούν ότι οι πληθωριστικές πιέσεις είναι προς το παρόν ικανές να οδηγήσουν σε αύξηση των επιτοκίων.

Πτωτικά κατά 0,3% κινήθηκαν τα αποθέματα των αμερικανικών επιχειρήσεων το Μάρτιο, έναντι πτώσης τους κατά 0,2% το Φεβρουάριο. Σύμφωνη με τις προβλέψεις ήταν η πορεία της βιομηχανικής παραγωγής τον Απρίλιο, καθώς διαμορφώθηκε στο +0,4%.

Στο +0,38% και τις 1.725 μονάδες έκλεισε ο τεχνολογικός δείκτης, ενισχυμένος από τις πληροφορίες για την Oracle, ενώ με απώλειες της τάξης του 0,53% (στις 10.243 μονάδες) ολοκλήρωσε την ημέρα ο Dow, παρά τις θετικές ειδήσεις από την Applied Materials.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v