Ευκαιρία για... ανάσες στη Wall

Δυνατότητα για συσσώρευση δυνάμεων στα τρέχοντα επίπεδα προσφέρουν στη Wall τα θετικά νέα από το δείκτη εμπιστοσύνης του Μίτσιγκαν, τη μείωση του ελλείμματος στο εμπορικό ισοζύγιο, αλλά και τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα από τη Dell. Ο Nasdaq διατηρείται πάνω από τις 1.700 μονάδες, ενώ εμπόδια στη διάσπαση των 10.300 συναντά ο Dow.

Χωρίς ξεκάθαρη κατεύθυνση κινούνται στη συνεδρίαση της Παρασκευής οι βασικοί δείκτες της Wall Street.

Την παρούσα αδυναμία του Dow Jones να διασπάσει ανοδικά το φράγμα των 10.300 μονάδων εκτιμούν οι αναλυτές ότι φανερώνει η διαρκής εναλλαγή προσήμων.

”Είδαμε μια πολύ ικανοποιητική εβδομάδα”, επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, ”χωρίς οι τεχνικές διορθώσεις να πάρουν την έκταση που θα περίμενε κανείς, οπότε είναι λογικό, όσα θετικά νέα και να υπάρξουν, οι επενδυτές να μην είναι έτοιμοι για νέο ράλι”.

Την ώθηση που πήρε από τα θετικότερα του αναμενομένου νέα της Dell φαίνεται να παραχωρεί πίσω ο τεχνολογικός δείκτης, ο οποίος κινείται στο επίπεδο των 1.731 μονάδων και το +0,05%.

Η Dell, ανακοίνωσε κέρδη ανά μετοχή της τάξης των 17 σεντς, έναντι 16 ανά μετοχή που ήταν η αντίστοιχη επίδοση του περσινού β΄ τριμήνου.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, ανακοινώθηκε, για το μήνα Μάιο, στο 96, έναντι του 93, όπου βρέθηκε τον Απρίλιο και ενώ οι προβλέψεις δεν ανέμεναν μεταβολή.

Θετικά ήταν τα νέα και από το εμπορικό ισοζύγιο, όπου το έλλειμμα για το Μάρτιο μειώθηκε κατά 0,4% και διαμορφώθηκε στα 31,6 δισ. δολ. (από 31,8 δισ. δολ. το Φεβρουάριο).

Στις 10.299 μονάδες και το +0,05% διαμορφώνεται αυτή την ώρα ο βιομηχανικός Dow.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v