Δοκιμάζει νέα άνοδο ο Dow, ισορροπεί ο Nasdaq

Την κίνηση προς τις 10.300 μονάδες δοκιμάζει ο Dow, ενισχυμένος από το ενδιαφέρον για τις εταιρίες Dillard’s και SBC, ενώ ο Nasdaq επιχειρεί να κατοχυρώσει τα επίπεδα των 1.700 μονάδων, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της Dell, μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Ανώτερα επίπεδα δοκιμάζει ο Dow, ενισχυμένος από τις ειδήσεις της SBC και της εταιρίας λιανικής, Dillard’s, ενώ στα επίπεδα των 1.700 μονάδων πασχίζει να κρατηθεί ο Nasdaq, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της Dell.

Η τηλεφωνική εταιρία Bellsouth, αποφάσισε την διάθεση των δικαιωμάτων της επί συνδιαλέξεων μακρινών αποστάσεων δύο νότιων πολιτειών σε τοπικούς providers, ένας εκ των οποίων είναι η SBC, ενώ η Dillard’s ανακοίνωσε μακράν καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα.

Πριν το άνοιγμα, ανακοινώθηκε αυξημένος ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας για την εβδομάδα που τελείωσε στις 11 Μαΐου (στις 418.000 από 416.000 και έναντι προβλέψεων για 405.000), ενώ πτωτικά κινήθηκε τον Απρίλο και ο αριθμός των νέων κατοικιών, διαμορφούμενος στις 1,56 εκατ. μονάδες, από 1,64 εκατ. μονάδες το Μάρτιο.

Θετική επίδραση ασκεί στην πορεία του Nasdaq η ανακοίνωση της Τετάρτης από την IBM, ότι σκοπεύει να εντατικοποιήσει τη δραστηριότητά της σε PC και σκληρούς δίσκους, αλλά και ότι σκέπτεται να περικόψει 8.000 θέσεις εργασίας.

Στις 10.288 μονάδες κινείται τώρα ο βιομηχανικός Dow (+0,44%), ενώ ”τραμπάλα” κάνει ο Nasdaq γύρω από τις 1.700 μονάδες, στις 1.725.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v