Σε δίλημμα η Wall

Κατεύθυνση αναζητούν στο άνοιγμα οι βασικοί δείκτες στη Wall, υπό την πίεση των δυσμενέστερων του αναμενομένου στοιχείων από την αγορά εργασίας και τις νέες κατοικίες. Ωστόσο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο Nasdaq θα κινηθεί στη συνέχεια ανοδικά, λόγω θετικών νέων από IBM και Dell.

”Διόρθωση”, στην οποία πιθανώς να δοθεί συνέχεια, χαρακτηρίζουν αναλυτές τη χθεσινή πορεία του Dow, που έκλεισε σε αρνητικό έδαφος, αλλά και του Nasdaq, ο οποίος κατέγραψε μικρά κέρδη.

Οι ειδήσεις από την αγορά εργασίας και τις νέες κατοικίες αν και περιέκοψαν τα κέρδη που τα futures ”έβλεπαν” προσυνεδριακά, δεν εμπόδισαν τους βασικούς δείκτες να ξεκινήσουν με μικρή άνοδο.

Απροσδόκητη άνοδο παρουσίασαν οι αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας την εβδομάδα που τελείωσε στις 11 Μαΐου. Ο αριθμός διαμορφώθηκε στις 418.000 έναντι 416.000 την προηγούμενη εβδομάδα, παραμένοντας ταυτόχρονα για έβδομη σερί εβδομάδα πάνω από τις 400.000 – κάτι που, όπως τονίζουν οι αναλυτές, δείχνει ”στριμωγμένη αγορά εργασίας”.

Πτωτικά κατά 5,4% κινήθηκε και ο αριθμός νέων κατοικιών τον Απρίλιο, αφού διαμορφώθηκε σε ετήσια βάση στις 1,56 εκατ. μονάδες, έναντι 1,64 εκατ. μονάδων το Μάρτιο.

Θετική παραμένει ωστόσο η γνώμη της αγοράς για τις σημερινές επιδόσεις του τεχνολογικού δείκτη. Οι ανακοινώσεις, στις οποίες προέβη την Τετάρτη η διοίκηση της IBM, περί ενίσχυσης των δραστηριοτήτων της στους προσωπικούς υπολογιστές και τα hard drives, αλλά και για περικοπές περίπου 8.000 θέσεων εργασίας, προστίθενται στα επικείμενα αποτελέσματα τριμήνου της Dell, για την οποία αναμένεται πτώση 16 σεντς ανά μετοχή (17 σεντς πέρσι).

Στο +0,15% ξεκίνησε ο τεχνολογικός Nasdaq (στις 1.728 μονάδες), ενώ ανοδικά κατά 0,22% κινείται ο Dow, στις 10.265 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v