Υψηλότερα έκλεισε ο Dow

Θετικά νέα από Bellsouth και τεχνικές τοποθετήσεις στη μετοχή της Wal Mart, ενίσχυσαν το βιομηχανικό δείκτη που έκλεισε με κέρδη. Πιέσεις δέχτηκε, παρά το θετικό κλείσιμο σε όλη τη συνεδρίαση ο Nasdaq, εν μέσω ανησυχιών για επικείμενα αποτελέσματα της Dell.

Επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μετοχές του Dow Jones κράτησαν το δείκτη σε θετικό έδαφος, ενώ τα προγραμματισμένα να ανακοινωθούν μετά τη συνεδρίαση αποτελέσματα της Dell πίεσαν σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης το Nasdaq, ο οποίος τελικά βρέθηκε στο ”πράσινο”.

Η τηλεφωνική εταιρία Bellsouth, αποφάσισε την διάθεση των δικαιωμάτων της επί συνδιαλέξεων μακρινών αποστάσεων δύο νότιων πολιτειών σε τοπικούς providers, ένας εκ των οποίων είναι η SBC, ενώ η Dillard’s ανακοίνωσε μακράν καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα.

Πριν το άνοιγμα, ανακοινώθηκε αυξημένος ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας για την εβδομάδα που τελείωσε στις 11 Μαΐου (στις 418.000 από 416.000 και έναντι προβλέψεων για 405.000), ενώ πτωτικά κινήθηκε τον Απρίλιο και ο αριθμός των νέων κατοικιών, διαμορφούμενος στις 1,56 εκατ. μονάδες, από 1,64 εκατ. μονάδες το Μάρτιο.

Θετική επίδραση άσκησε στην πορεία του Nasdaq η ανακοίνωση της Τετάρτης από την IBM, ότι σκοπεύει να εντατικοποιήσει τη δραστηριότητά της σε PC και σκληρούς δίσκους, αλλά και ότι σκέπτεται να περικόψει 8.000 θέσεις εργασίας.

Στις 1.730 (+0,28%) μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο τεχνολογικός δείκτης, ενώ σε τεχνική κίνηση αποδίδονται οι τοποθετήσεις στη μετοχή της Wal Mart, οι οποίες βοήθησαν το Dow να βρεθεί κατά 0,44% σε θετικό έδαφος και στις 10.289 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v