Συσσώρευση δυνάμεων στη Wall (update)

Οριακές διακυμάνσεις μετά τις ανοδικές τάσεις στο άνοιγμα επικρατούν στη Wall. Στο 96 διαμορφώθηκε ο δείκτης Μίτσιγκαν το Μάιο, από 93 τον Απρίλιο (και προβλέψεις για 93), ενώ μειώθηκε το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο. Εξάλλου, μικρή ώθηση στο Nasdaq δίνουν τα θετικά αποτελέσματα της Dell.

Ανοδικές τάσεις πυροδότησαν για το Nasdaq στη συνεδρίαση της Παρασκευής, τόσο τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα της Dell, όσο και η αύξηση των παραγγελιών που ανακοίνωσαν για τον Απρίλιο οι κατασκευάστριες εταιρίες ημιαγωγών. Η μείωση του ελλείμματος στο εμπορικό ισοζύγιο ωθεί το Dow στα θετικό έδαφος.

Η αμερικανική εταιρία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη για τους τρεις πρώτους μήνες του έτους ανήλθαν στα 17 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι το ποσό θα ήταν της τάξης των 16 σεντς. Τα καθαρά έσοδα υποχώρησαν κατά 1% στα 457 εκατ. δολάρια, ενώ και οι πωλήσεις, στα 8,1 δισ. δολ. υπερέβησαν το εκτιμώμενο ποσό των 7,9 δισ. δολ.

Στο μακροοικονομικό επίπεδο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου μειώθηκε το Μάρτιο κατά 0,4% στα 31,6 δισ. δολ. έναντι 31,8 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα εξάλλου, με στοιχεία που δημοσίευσαν οι κατασκευαστές ημιαγωγών, οι παραγγελίες για τον Απρίλιο αυξήθηκαν κατά 17% σε σχέση με το Μάρτιο.

Κέρδη της τάξης του 1,18%% καταγράφει στο άνοιγμα ο τεχνολογικός Nasdaq, στις 1.750 μονάδες, ενώ ανοδικά κινείται ο Dow, στο επίπεδο των 10.335 μονάδων (+0,51%%), αναμένοντας την ανακοίνωση του δείκτη από το Μίσιγκαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v