Μ. Stanley: Πρωτιά στην Ασία για έκδοση ομολόγων

H Morgan Stanley αποτέλεσε το ”χρηματοοικονομικό σύμβουλο” για την έκδοση ομολόγων, ύψους 2,5 δισ. δολ., από ένα σύνολο 7,7 δισ. δολαρίων, στην αγορά της Ασίας. Το ποσό αυτό την κατατάσσει στην πρώτη θέση, ενώ ακολουθεί η Salomon Smith Barney με 1,3 δισ. δολάρια.

Μ. Stanley: Πρωτιά στην Ασία για έκδοση ομολόγων
Την πρωτοκαθεδρία στην αγορά της Ασίας, απέκτησε ο επενδυτικός οίκος Morgan Stanley για το 2002, σε ό,τι αφορά τον αριθμό της έκδοσης ομολόγων με το ρόλο του ”χρηματοοικονομικού διαμεσολαβητή”.

Πιο συγκεκριμένα, εξαιρουμένης της Ιαπωνικής αγοράς, η Morgan Stanley αποτέλεσε το ”χρηματοοικονομικό σύμβουλο” για την έκδοση ομολόγων αξίας 2,5 δισ. δολ. από ένα σύνολο 7,7 δισ. δολαρίων.

Η νοτιοανατολική Ασία ήταν η περιοχή ”κλειδί” για τον επενδυτικό οίκο και ιδιαίτερα το κράτος των Φιλιππίνων το οποίο για το α΄ τρίμηνο του 2002 προχώρησε στην έκδοση ομολόγων αξίας σχεδόν 2 δισ. δολαρίων.

”Κατά πόδας” ακολούθησε το κράτος της Μαλαισίας, ενώ για τους επόμενους τρεις μήνες η Morgan Stanley προσανατολίζεται έντονα προς τη Νότιο Κορέα η οποία προτίθεται να προχωρήσει στην έκδοση ομολόγων.

Στη δεύτερη θέση, για την αγορά της Ασίας πάντα, ακολούθησε η Salomon Smith Barney με 1,3 δισ. δολ. και στην τρίτη η Credit Suisse με 1,05 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v