”Μαξιλάρι” αναζητούν Dow και Nasdaq

”Προς τα κάτω” εκτιμούν οι αναλυτές ότι κοιτάζει τώρα η Wall Street, μετά το ανοδικό σερί των πρόσφατων συνεδριάσεων. Η έλλειψη σημαντικών θετικών νέων και οι ρευστοποιήσεις σε κλάδους, όπως αυτός της τεχνολογίας, οδηγούν Dow και Nasdaq στην αναζήτηση των σημείων στήριξης.

Τα σημεία στήριξης εκτιμάται από τους αναλυτές ότι εξερευνά τώρα η Wall Street, καθώς τα σημερινά θετικά νέα δεν στάθηκαν ικανά να πυροδοτήσουν νέα άνοδο.

Η είδηση του διακανονισμού ανάμεσα στις διωκτικές αρχές της Νέας Υόρκης και της Merrill Lynch σχετικά με το θέμα της ”παραπλάνησης επενδυτών”, για το οποίο δέχτηκε βολές ο επενδυτικός οίκος, ”ξεκαθαρίζει”, όπως λένε παράγοντες της αγοράς, ”το τοπίο, δεν επιτρέπει όμως και… πανηγυρισμούς”.

Σε ρευστοποιήσεις προχωρούν οι επενδυτές σε μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, πιέζοντας το δείκτη Nasdaq κάτω από τα επίπεδα των 1.700 μονάδων, στις 1.679 (-1,31%).

Χαμηλότερα κατά 0,29% κινείται και ο δείκτης Dow Jones, στις 10.200 μονάδες, επηρεασμένος από την πτώση της Home Depot. Η εταιρία λιανικής, αν και εμφάνισε ενισχυμένα κέρδη, δεν ανακοίνωσε αναθεωρημένα προς τα επάνω αποτελέσματα για το σύνολο του έτους.

Εξάλλου, την αναβάθμιση της Merrill Lynch, από ”ουδέτερη στάση” σε ”ισχυρή αγορά” δέχτηκε η μετοχή της Ford.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v