Διακανονισμός Merrill Lynch - διωκτικών αρχών

Σε διακανονισμό ήλθαν τελικά οι διωκτικές αρχές της Νέας Υόρκης και ο επενδυτικός οίκος Merrill Lynch. Η συμφωνία, εκτός της καταβολής προστίμου περίπου 100 εκατ. δολ., ακολούθησε τις έρευνες για παραπλάνηση επενδυτών και ”υπεραισιόδοξες συστάσεις” για αγορά μετοχών.

Διακανονισμός  Merrill Lynch - διωκτικών αρχών
Σε συμφωνία κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Merrill Lynch και του εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, Eliot Spitzer. Η εισαγγελική έρευνα και η τελική συμφωνία ακολούθησαν την έρευνα των εποπτικών επιτροπών της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς γύρω από την πρακτική με την οποία ο επενδυτικός οίκος συμβουλεύει τους επενδυτές στην αγορά τίτλων.

Η Merrill Lynch είχε πρόσφατα αντιμετωπίσει κατηγορίες ότι κατά τις συμβουλές της σε επενδυτές ήταν ”υπερβολικά αισιόδοξη” παραπλανώντας τους πελάτες της.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκαν, αλλά όπως αναφέρει το έγκυρο site της Wall Street Journal, ο οίκος θα υποχρεωθεί να καταβάλλει πρόστιμο που θα προσεγγίζει τα 100 εκατ. δολ., να σταματήσει να πληρώνει αναλυτές για επεξεργασία στα deal που άπτονται επενδυτικής τραπεζικής, αλλά και να ανακοινώσει ”δήλωση μετάνοιας”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v