Wall: ”Φρένο” στην άνοδο οι δηλώσεις Τσένι

Εμπόδιο στις ανοδικές τάσεις των προηγούμενων συνεδριάσεων στη Wall, η οποία άνοιξε αρνητικά, εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα αποτελέσουν οι δηλώσεις Τσένι περί ”βεβαιότητας για μελλοντικό τρομοκρατικό χτύπημα κατά των ΗΠΑ”. Αρνητική επιρροή ασκούν επίσης οι έρευνες για λογιστικές ”αλχημείες” της Computer Associates.

”Φρένο” στο ράλι των τελευταίων ημερών φαίνεται να βάζουν οι δηλώσεις του ισχυρού άνδρα των ΗΠΑ, Ντ. Τσένι, ο οποίος δήλωσε ότι ”είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν και στο μέλλον τρομοκρατικά χτυπήματα εναντίον της χώρας”.

Η δήλωση Τσένι έρχεται σε μια κρίσιμη συγκυρία, καθώς οι ειδήσεις από την ειρήνη στην Ασία είναι κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικές. Το Πακιστάν και η Ινδία βρίσκονται στα όρια της σύρραξης, κατά τις τελευταίες ώρες σημειώθηκαν δύο βομβιστικές επιθέσεις παλαιστινίων, ενώ οι αψιμαχίες της αμερικανικής αποστολής στο Αφγανιστάν συνεχίζονται αμείωτες και μάλιστα στοίχισαν τη ζωή ενός στρατιώτη.

Αρνητική επιρροή στην αγορά ασκεί το δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο το υπουργείο Δικαιοσύνης και η SEC ερευνούν το κατά πόσον η Computer Associates παρανόμως ενέγραψε πωλήσει ύψους 500 εκατ. δολ. σε περασμένες λογιστικές της καταστάσεις.

Στις 17.00 ώρα Ελλάδος ανακοινώνονται ο δείκτης των δεικτών για το μήνα Απρίλιο αλλά και ο προϋπολογισμός των υπουργείων για τον ίδιο μήνα.

Με απώλειες κατά 0,41%, στις 10.311 μονάδες ξεκίνησε τη συνεδρίαση ο βιομηχανικός Dow, ενώ πτωτικά κατά 0,88% ξεκίνησε και ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.726 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v