Διορθώνει η Wall με… τη βοήθεια Τσένι

Διορθωτικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street, ενισχυμένες από τις δηλώσεις Τσένι περί επικείμενου τρομοκρατικού χτυπήματος κατά των ΗΠΑ, αλλά και από χειρότερη του αναμενομένου επίδοση του δείκτη των δεικτών για τον Απρίλιο, ο οποίος διαμορφώθηκε στο -0,4% έναντι προβλέψεων για -0,2%.

Σε διόρθωση από τις προηγούμενες ανοδικές συνεδριάσεις επιδίδονται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, αποθαρρυμένοι και από τις πρόσφατες δηλώσεις Τσένι περί ”μελλοντικού τρομοκρατικού χτυπήματος εναντίον των ΗΠΑ”.

Οι δηλώσεις του ισχυρού άνδρα των ΗΠΑ συνδυάζονται με τις εξελίξεις σε διάφορα μέρη της Δυτική και Νότιας Ασίας. Στα πρόθυρα του πολέμου βρίσκονται, σύμφωνα με τηλεγραφήματα διεθνών πρακτορείων, Πακιστάν και Ινδία, ενώ δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος από τη διπλή βομβιστική επίθεση των Παλαιστινίων κατά ισραηλινών στόχων.

Στο –0,4% (111,7) ανακοινώθηκε από το Conference Board ο ”δείκτης των δεικτών” για την οικονομία των ΗΠΑ τον Απρίλιο, έναντι +0,1% το Μάρτιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερη μείωση της τάξης του 0,2%.

Ανησυχία προκαλεί η συνεχιζόμενη στα λογιστικά της Computer Associates έρευνα από τη SEC και το υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με την πιθανότητα να έχουν παρανόμως εγγραφεί ως κέρδη 500 εκατ. δολ.

Χαμηλότερα κατά 1,12% κινείται αυτή την ώρα ο Dow Jones (10.235 μονάδες), με τη μετοχή της Eastman Kodak να υποχωρεί, καθώς υποβαθμίστηκε σε ”ουδέτερη στάση” από ”αγορά” από την SSSB.

Με σημαντικές απώλειες (2,12%) διαμορφώνεται και ο δείκτης Nasdaq, στο επίπεδο των 1.703 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v