Merrill Lynch και Ford ενισχύουν το Dow

Με θετικά πρόσημα κινούνται οι δείκτες της Wall Street στην αρχή της συνεδρίαση της Τρίτης, ενθαρρυμένοι από τη συμφωνία μεταξύ του εισαγγελέα της Νέας Υόρκης και της Merrill Lynch, αλλά και την αναβάθμιση στη μετοχή της Ford από την τελευταία.

Με θετικά πρόσημα ξεκίνησαν τη συνεδρίαση της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street. Ανοδικά κινείται ο Dow, ενθαρρυμένος από τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι διωκτικές αρχές της Νέας Υόρκης και η Merrill Lynch.

Ο επενδυτικός οίκος είχε πρόσφατα κατηγορηθεί ότι σκόπιμα έδινε υπέρ- αισιόδοξες συμβουλές για αγορές μετοχών, παραπλανώντας έτσι το επενδυτικό κοινό. Η πολιτεία της Νέας Υόρκης, μέσω του διακανονισμού, επέβαλε πρόστιμο που πλησιάζει τα 100 εκατ. δολ.

Θετική επιρροή ασκεί η αναβάθμιση της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford από τη Merrill Lynch σε ”ισχυρή αγορά” από ”ουδέτερη στάση”.

Σε θετικό έδαφος κινείται (στο +0,47% και στις 1.709 μονάδες) αυτή την ώρα ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, που, όπως εκτιμούν οι αναλυτές, ”παίρνει τις αποστάσεις του” από τη διόρθωση της Δευτέρας.

Κέρδη της τάξης του 0,36% καταγράφει ο βιομηχανικός Dow, ενώ διαμορφώνεται στο επίπεδο των 10.267 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v