Wall: Διόρθωση με.. Τσένι και ”δείκτη των δεικτών”

Σε διόρθωτικές τάσεις αποδίδουν οι αναλυτές την πτώση των βασικών δεικτών της Wall στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Αρνητική επίδραση άσκησαν οι δηλώσεις Τσένι περί επικείμενου τρομο-κτυπήματος, αλλά και τα νέα από το ”δείκτη των δεικτών”.

Με διορθωτικές απώλειες κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου των ΗΠΑ , Ντ. Τσένι περί επικείμενου τρομο-κτυπήματος, αλλά και δυσμενέστερων του αναμενομένου μακροοικονομικών νέων.

Στο –0,4% (111,7) ανακοινώθηκε από το Conference Board ο ”δείκτης των δεικτών” για την οικονομία των ΗΠΑ τον Απρίλιο, έναντι +0,1% το Μάρτιο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερη μείωση της τάξης του 0,2%.

Ανησυχία προκάλεσε η συνεχιζόμενη στα λογιστικά της Computer Associates έρευνα από τη SEC και το υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με την πιθανότητα να έχουν παρανόμως εγγραφεί ως κέρδη 500 εκατ. δολ.

Αρνητική ήταν για το Dow, η επίδραση της υποβάθμισης στη μετοχή της Eastman Kodak από την SSSB. Ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε στις 10.229 μονάδες μειωμένος κατά 1,19%.

Με απώλειες της τάξης του 2,29% κινήθηκε ο δείκτης Nasdaq, παραμένοντας στο επίπεδο των 1.700 μονάδων, στις 1.701.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v