Τα όρια της διόρθωσης έψαξε η Wall

Πτωτικά κινήθηκαν στη συνεδρίαση της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, επιστρέφοντας κάποια από τα κέρδη της πρόσφατης ανόδου, αλλά και αναζητώντας σταθεροποιητικά επίπεδα. Πιέσεις ασκήθηκαν στο Nasdaq, καθώς κατεγράφησαν ρευστοποιήσεις στον τεχνολογικό κλάδο. Θετική επίδραση άσκησε στην αγορά ο διακανονισμός μεταξύ της Merrill Lynch και των διωκτικών αρχών της Ν. Υόρκης.



Την αντίστροφη πορεία με αυτή των προσφάτων συνεδριάσεων ακολούθησαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street. Οι ρευστοποιήσεις στον τεχνολογικό κλάδο οδήγησαν το Nasdaq χαμηλότερα από τα προηγούμενα επίπεδα αντίστασής του, των 1.700 μονάδων.

Πιέσεις δέχτηκε εξάλλου ο βιομηχανικός δείκτης, παρά τα θετικά νέα από τη Merrill Lynch και τη Ford. Στις 10.105 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow, έχοντας χάσει το 1,21% της αξίας του, επηρεασμένος και από την αρνητική πορεία της μετοχής της Home Depot, η οποία, αν και ανακοίνωσε κέρδη ανώτερα των προσδοκιών, δεν αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για τα συνολικά αποτελέσματα του έτους.

Η είδηση του διακανονισμού ανάμεσα στις διωκτικές αρχές της Νέας Υόρκης και της Merrill Lynch σχετικά με το θέμα της ”παραπλάνησης επενδυτών”, για το οποίο δέχτηκε βολές ο επενδυτικός οίκος, ”ξεκαθαρίζει”, όπως λένε παράγοντες της αγοράς, ”το τοπίο, δεν επιτρέπει όμως και… πανηγυρισμούς”.

Εξάλλου, την αναβάθμιση της Merrill Lynch, από ”ουδέτερη στάση” σε ”ισχυρή αγορά” δέχτηκε η μετοχή της Ford.

Στις 1.664 μονάδες ολοκλήρωσε την ημέρα ο τεχνολογικός Nasdaq, με απώλειες της τάξης του –2,20%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v