Επιφυλακτική η Wall

Την έξοδο από το αρνητικό έδαφος αναζητούν αυτή την ώρα οι βασικοί δείκτες της Wall Street, εν μέσω ανησυχιών για νέο τρομοκρατικό κτύπημα, αλλά και ειδήσεων από την Citigroup και τη Home Depot. Ανοδο χάρισε νωρίτερα η θετική εξέλιξη στης δίκη της Johnson & Johnson.

Με περιορισμένες απώλειες εμφανίζεται η Wall Street λίγο μετά το μέσον της συνεδρίασης, καθώς οι ανησυχίες για νέο τρομοκρατικό κτύπημα στις ΗΠΑ διατηρούν τις επιδράσεις τους και τα ανάμικτα εταιρικά νέα προσπαθούν να τις ξεπεράσουν.

”Μούδιασμα” προκάλεσε στη Νέα Υόρκη η εύρεση ”ύποπτου κουτιού” κάτω από τη γέφυρα του Μπρούκλιν, η οποία προστέθηκε στις ανακοινώσεις του FBI για πιθανότητα τρομο-κτυπήματος μέσα στο Σαββατοκύριακο, αλλά και στις πρόσφατες προειδοποιήσεις Τσένι.

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Citigroup, η οποία αποφάσισε να εξαγοράσει την καλιφορνέζικη τράπεζα, Golden State, έναντι 5,8 δισ. ευρώ. Αντίθετα πρόσκαιρα κέρδη έδωσε νωρίτερα στο Dow η ανακοίνωση της Johnson & Johnson, ότι η δίκη για τη νομιμότητα προϊόντος της, εξελίσσεται θετικά.

Πτωτικά κινείται για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση η μετοχή της Home Depot, η οποία αν και εμφάνισε ενισχυμένα κέρδη, απέφυγε να προβεί σε προβλέψεις για το 2002 συνολικά. Εξάλλου, αρνητική επιρροή ασκεί η υποβάθμιση από τη Merrill Lynch στη μετοχή της GAP σε ”ουδέτερη στάση” από ”ισχυρή αγορά”.

Στις 10.097 μονάδες κινείται τώρα ο δείκτης Dow καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 0,08%. Πτωτικά κατά 0,27% διαμορφώνεται και ο Nasdaq, στο επίπεδο των 1.659 μονάδων, καθώς εξακολουθεί, σύμφωνα με τους αναλυτές να εισπράττει τις διορθωτικές τάσεις από το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v