Wall: Εταιρικά νέα – ”τρομοφόβοι”, σημειώσατε 1

Ανοδικά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, αφού τα εταιρικά νέα από τη Johnson, κατάφεραν να υπερκεράσουν τις ανησυχίες που προκάλεσε τόσο η ανακάλυψη ”ύποπτου πακέτου” κάτω από τη γέφυρα του Μπρούκλιν, όσο και οι ανακοινώσεις του FBI για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες της Wall Street, εν μέσω ανησυχιών για πιθανό νέο τρομοκρατικό κτύπημα. Οι αντικρουόμενες εταιρικές ειδήσεις κατάφεραν τελικά να αντιστρέψουν το κλίμα, μετά από σκαμπανεβάσματα στο μέσον περίπου της συνεδρίασης.

”Μούδιασμα” προκάλεσε στη Νέα Υόρκη η εύρεση ”ύποπτου κουτιού” κάτω από τη γέφυρα του Μπρούκλιν, η οποία προστέθηκε στις ανακοινώσεις του FBI για πιθανότητα τρομο-κτυπήματος μέσα στο Σαββατοκύριακο, αλλά και στις –ανάλογες- πρόσφατες προειδοποιήσεις Τσένι.

Πιέσεις δέχτηκε η μετοχή της Citigroup, η οποία αποφάσισε να εξαγοράσει την καλιφορνέζικη τράπεζα, Golden State, έναντι 5,8 δισ. ευρώ. Αντίθετα, κέρδη έδωσε νωρίτερα στο Dow η ανακοίνωση της Johnson & Johnson, ότι η δίκη για τη νομιμότητα προϊόντος της, εξελίσσεται θετικά.

Δύσκολη ημέρα είχε για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση η μετοχή της Home Depot, η οποία αν και εμφάνισε ενισχυμένα κέρδη, απέφυγε να προβεί σε προβλέψεις για το 2002 συνολικά. Εξάλλου, αρνητική επιρροή άσκησε η υποβάθμιση από τη Merrill Lynch στη μετοχή της GAP σε ”ουδέτερη στάση” από ”ισχυρή αγορά”.

Στις 10.157 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow Jones, έχοντας αυξήσει την αξία του κατά 0,52%. Κέρδη της τάξης του 0,56% κατέγραψε ο Nasdaq, στις 1.673 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v