Στο συν Dow Jones και Nasdaq

Οι επενδυτές φαίνεται ότι ξεπέρασαν τις ”φοβίες” τους και ωθούν τους δείκτες της Wall Street σε ανοδική πορεία, καθώς ”ζύγισαν” την αρνητική πορεία του τεχνολογικού κλάδου με την αισιόδοξη νότα της αύξησης των παραγγελιών διαρκών αγαθών.

Ανοδικά κινούνται πλέον οι δείκτες στη Wall Street, καθώς οι επενδύτες αποφάσισαν να επικεντρώσουν την προσοχή τους στην εντυπωσιακή άνοδο των παραγγελιών για διαρκή αγαθά, αντισταθμίζοντας το αρνητικό κλίμα που δημιούργησε ο τεχνολογικός κλάδος.

Αναλυτές ωστόσο συνεχίζουν να προειδοποιούν ότι οι τεχνολογικές δαπάνες δεν θα παρουσιάσουν σημαντική βελτίωση έως ότου η αμερικανική οικονομία επιταχύνει το ρυθμό ανάκαμψής της.

Εκτός της Qwest, η οποία συνεχίζει την πτωτική της πορεία ύστερα από την υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας από την Standard & Poors, προστέθηκε και η Ciena στο ”club” των χαμένων, ανακοινώνοντας ότι οι τριμηνιαίες της ζημίες διευρύνθηκαν στα 612 εκατ. δολάρια.

Η έκτη μεγαλύτερη καλωδιακή εταιρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Adelphia Communications, έχασε πάνω από το ήμισυ της αξίας της όταν η οικογένεια Rigas, η οποία και την ίδρυσε, ανακοίνωσε ότι παραδίδει τον έλεγχο της εταιρίας.

Αρνητικά κινείται και η Boeing, ύστερα από την ανακοίνωσή της ότι θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε απαξίωση του μεγαλύτερου μέρους των επενδύσεών της στη δορυφορική μονάδα, κυρίως εξαιτίας τις καθυστερήσεις των προϊόντων.

Θετικά επιδρά στην αγορά και η ανακοίνωση της μείωσης του αριθμού των Αμερικανών ανέργων κατά 9.000 άτομα την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v