”Πολεμοφοβία” και techs πιέζουν τη Wall

Συνεχίζουν να υπερισχύουν οι πτωτικές τάσεις στη Wall, καθώς στις πιέσεις των εταιριών τεχνολογίας ήρθαν να προστεθούν και οι φόβοι πολεμικής σύρραξης στη Μ. Ανατολή. Ηδη αμερικανικά αεροπλάνα έπληξαν αντιεροπορικά συστήματα του Ιράκ ως αντίποινα σε επιθέσεις κατά αμερικανικών και βρετανικών αεροσκαφών στην ”No fly zone”.

Αρνητικό παραμένει το κλίμα στη Wall Street, με τις απώλειες των εταιριών τεχνολογίας αλλά και την ενίσχυση των φόβων τόσο για νέο τρομοκρατικό χτύπημα κατά των ΗΠΑ αλλά και για πολεμική σύρραξη στη Μέση Ανατολή, να μην αφήνουν περιθώριο στους δείκτες για αλλαγή κλίματος.

”Περισσότερες είναι οι αρνητικές ειδήσεις παρά οι θετικές”, σχολιάζουν χαρακτηριστικά αναλυτές της αγοράς, επισημαίνοντας εκτός από τα σκάνδαλα εταιριών που ξεσπούν, αλλά και την πολιτική αβεβαιότητα.

Η απροσδόκητη άνοδος κατά 1,1% των παραγγελιών για διαρκή αγαθά στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Απρίλιο, βοήθησε τη Wall Street μόνο στο να ανοίξει με θετικό πρόσημο, καθώς τα κέρδη των δεικτών γρήγορα εξανεμίστηκαν.

Οι τεχνολογικές μετοχές είναι αυτές που πιέζουν τον Nasdaq, με την Qwest Communications να καταγράφει απώλειες κατά 3% ύστερα από την υποβάθμισή της από την Standard & Poors. Παράλληλα, στο 8% διευρύνονται οι απώλειες της ADC Telecommunications, καθώς ανακοίνωσε σημαντικές απώλειες για το δεύτερο τρίμηνο.

Επιπρόσθετες πιέσεις δημιουργεί στον Dow Jones και η ανακοίνωση της Boeing ότι θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε απαξίωση του μεγαλύτερου μέρους των επενδύσεών της στη δορυφορική μονάδα, κυρίως εξαιτίας τις καθυστερήσεις των προϊόντων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v